DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0439 -0.26%
ALTIN 2.281,990,21
BITCOIN 22839181,30%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tedbirleri elden bırakmadan aşımızı olalım

Tedbirleri elden bırakmadan aşımızı olalım

ABONE OL
27 Ağustos 2021 12:04
Tedbirleri elden bırakmadan aşımızı olalım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik, Hatay’da vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarda ciddi bir artış gözlendiği uyarısında bulundu.

Hatay Sağlık Meslek Kuruluşları, Hatay Tabip Odası, Hatay Diş Hekimleri Odası, Hatay Eczacılar Odası, Hatay Veteriner Hekimler Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Hatay Şubesi, Hatay Psikologlar Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Hatay Şubesi’nin destek verdiği ortak basın açıklamasını Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik okudu.

ARTIK PANDEMİNİN SONA ERMESİNİ İSTİYORUZ

Biz sağlık, eğitim ve sosyal hizmet çalışanları 18 aydır en ön safta pandemiyle mücadele ediyoruz. Canlar verdik, bedeller ödedik. Artık pandeminin sona ermesini istediklerini ifade eden Nazik, “Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen meslek grubu olarak, aşı olmanın bir tercih değil, çevre sağlığı, halk sağlığı ve hayvan sağlığı için gerekli ve vazgeçilemez bir uygulama olduğunu vurguluyoruz.

Koruyucu hekimliğin temel uygulaması aşı yapmak, yaptırmaktır. Hastalığa yakalanmamak ya da hastalığı hafifçe atlatabilmek için aşı olunmalıdır. Sağlık Bakanlığı ve ilgili tüm kurumları geç kalmadan bir önlem paketi oluşturmalıdır. Ülkemizde bugüne kadar yapılan aşılara dair gerçek saha verileri yani yan etki, koruyuculuk oranı, süresi, aşı türleri arasında farklılık olup olmadığı şeffaf olarak açıklanmalıdır. Testi pozitif olan, servise ve yoğun bakıma yatan kişilerin aşılanma durumu kamuoyu ile paylaşılmalıdır” dedi.

BİLGİLENDİRME KAMPANYASI BAŞLATILMALI

Başkan Nazik, “Aşı çekincesini gidermek amacıyla Sağlık Bakanlığı, uzmanlık dernekleri, üniversiteler, meslek örgütleri, sendikalar, siyasi partiler ve yerel yönetimlerin de katılımı ve işbirliğiyle etkin bir bilgilendirme kampanyası başlatılmalıdır. Başta sağlık ve eğitim çalışanları olmak üzere kamusal hizmet sunucularının aşılanması zorunlu olmalı, aşı olmayı reddedenlerin bu hizmetleri vermesine izin verilmemelidir” dedi.

AŞI OLMA ŞARTI GETİRİLMELİ

Okulların Eylül ayında açılacağı planlanmışken, 2 doz aşının tamamlanması için uygulamalar derhal başlatılması gerektiğine dikkat çeken Nazik, “Toplu olarak bulunulan okul, yurt, kışla, toplu taşıma, AVM, maç, konser gibi kamusal alanlara girebilmek için aşılı olma şartı getirilmelidir. Okullarda sınıf mevcutları azaltılmalı, personel sayısı artırılmalıdır. Çocuklarımızın eğitim hakkı için her kesimin üzerine düşen görevler vardır. Toplumun tüm kesimlerini ve halkımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

AŞI TAKVİMİ NET OLARAK AÇIKLANMALI

Başkan Nazik, “Aşı takvimi net olarak açıklanmalı, randevu sistemi yerine aşı günü, sırası gelen kişilere ulaşılarak aşı yapılmalı, mevcut sağlık kurumlarına ek olarak merkezi yerlerde aşı istasyonları kurulmalı, ulaşılması zor köy, mezralarda ve tarım işçileri, sığınmacılar gibi çalışan grupları için gezici ekipler oluşturulmalıdır. Gerçek saha verileri değerlendirilerek, toplum için koruyuculuğu en yüksek aşı türü belirlenmeli, yurttaşlarda kafa karışıklığı giderilmelidir.

Pandeminin başından beri hastalıktan korunmada etkinliği gösterilmiş olan önlemler, maske, mesafe, hijyen, havalandırma, kapalı ve kalabalık alanlardan uzak durma devam etmelidir. Hatay İlimizde vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarda ciddi bir artış gözlenmektedir. Toplumda sanki pandemi bitmiş gibi bir rehavet gözlenmektedir. Daha önceki aylarda yaşadığımız kayıpları bir daha yaşamak istemiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı tedbirlere sıkıca uymaya ve aşı olmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.