DOLAR 32,5884 0.12%
EURO 35,0261 0.44%
ALTIN 2.421,06-0,07
BITCOIN 2096072-3,58%
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
Tehlike Arz Eden İnşaata HBB’den Önlem

Tehlike Arz Eden İnşaata HBB’den Önlem

ABONE OL
25 Ocak 2022 11:52
Tehlike Arz Eden İnşaata HBB’den Önlem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Defne ilçesinde, inşaat temeli yoğun kar ve yağmur yağışı sonrası göle döndü. Kentin merkezi noktasında tehlike yaşatan inşaat temelinin girişi, Hatay Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince kapatıldı.

MÜTEAHİTE ‘ÖNLEM AL’ UYARISI!

Harbiye Caddesi üzerinde bulunan ve inşaat dikim çalışmaları için gerekli evrakları beklenen inşaat temel alanı, yağışlardan sonra suyla kaplandı. Alanın derin olması nedeniyle tehlike yarattığını gören vatandaşlar durumu Hatay Büyükşehir Belediyesine bildirdi. İhbarlar neticesinde olay yerine gelen zabıta ekipleri, şerit çekerek inşaat alanında önlem aldı. İnşaatın müteahhidine ‘suyun çekilmesi ve inşaat girişinin kapatılması’ konusunda uyarılarda bulunan zabıta ekipleri daha sonra alandan ayrıldı.

“İNŞAATTAKİ SU BİR AN ÖNCE ÇEKİLMELİ”

İnşaat alanı çevresinde yaşayan vatandaşlar ise ana yol kaldırımının hemen yanında bulunan ve adeta göleti andıran inşaat temelinin çocuklar için ölüm tehdidi oluşturduğunu söylediler. İnşaattaki suyun bir an önce çekilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Alanda azımsanmayacak boyutta su birikintisi var, bir çocuğun orada oyun oynama istediğinin ne gibi sonuç doğuracağının farkında olan var mıdır? İnşaat alanı çocuklarımız için adeta ölüme davetiye çıkarıyor, biz çocuklarımızı değil inşaat o kaldırımın olduğu alandan bile geçirmiyoruz. İnşaat sahibi bir an önce alandaki suları çekmeli ve inşaat girişini güvenli şekilde kapatmalıdır” diye konuştular.  Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.