DOLAR 32,3278 0.23%
EURO 35,1117 -0.07%
ALTIN 2.299,500,98
BITCOIN 23121412,54%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tek suçlu Suriyeliler mi? (1)

ABONE OL
5 Ağustos 2021 13:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde ‘Suriyeli Mülteci’lere tepkiler giderek artıyor. Suriyelileri Türkiye ve Hatay’da istemeyen vatandaşlar, yetkililerin bir an önce Suriyelileri geri göndermesini istiyorlar. Nitekim işi yakından takip edince Suriyelileri istemeyen birçok vatandaş Suriyelilere, ya iş, ya ev ya da dükkan veriyor.

*** Onları istemiyoruz ama iş verebiliriz ***

Hatay’da yaşayan birçok Suriyeli, düşük parayla işçilikleri nedeniyle, Hataylı iş ve işletme sahiplerinin aradığı personeller oluyor. Özellikle; inşaat, hamallık, boyacılık ve benzeri işlerde düşük fiyatlarla Suriyeli çalıştıran birçok Hataylı, sosyal medyaya gelince ise “Hatay’da Suriyeli İstemiyoruz” tepkisinde bulunuyorlar.

*** Onları istemiyoruz ama ahırı ev yapıp kiralıyoruz ***

Diğer yandan göze çarpan bir başka olay ise Suriyelilere kiralanan ev ve işyerleri oluyor. Suriyelilere onlarca laf atan vatandaşlardan çoğu evini, işyerini Suriyelilere ciddi miktarda paralarla kiralıyor. Nitekim mide bulandıran bir başka durum ise ahırı, tuvaleti eve ve işyerine çeviren birçok vatandaş, fahiş fiyatlarla bunları Suriyelilere kiralıyor. Sokak arasında tuvalet-banyo büyüklüğündeki işyerlerine bile 400-500 TL isteyen vatandaşlar, Suriyelilerin ülkeden ayrılmasını istiyor.

*** Suriyeliler, bizler sayesinde Hatay’a alıştı ***

10 yıl önce Türkiye’ye gelmeye başlayan ve ülkede yüksek maliyetle de olsa ev ve işyeri kiralayabilen, düşük maliyetle de olsa kısa sürede iş bulan Suriyeliler, Hatay’a ve Türkiye’ye kısa sürede alıştılar. Paranın gücüyle mültecilerin ülkeye alışmasını sağlayan vatandaşlar, şimdi de Suriyelilerin Türkiye’de olmasına tepki gösteriyorlar. İktidar yanlış politika uyguladı diyerek tepki gösteren vatandaşlar; birazda suçu kendilerinde bulmaları gerekiyor.

Mehmet Bayrak Gazeteci – Muhabir Köşe yazısı 2 gün aralıklarla 5 adet yayımlanacaktır

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.