DOLAR 32,5678 0.16%
EURO 34,8871 0.62%
ALTIN 2.437,760,22
BITCOIN 21786811,09%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
“Tennûrdan Diste Hatay Mutfağı” Filmi MKÜ’de Gösterime Sunuldu

“Tennûrdan Diste Hatay Mutfağı” Filmi MKÜ’de Gösterime Sunuldu

ABONE OL
11 Mart 2022 17:48
“Tennûrdan Diste Hatay Mutfağı” Filmi MKÜ’de Gösterime Sunuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Bilimsel Araştırma Projeleri biriminin desteğiyle çektiği “Tennûrdan Diste Hatay Mutfağı” filmi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) gösterildi.

Binlerce yıla dayalı kültürüyle, Gastronomi şehri Hatay’ın mutfağının konu edildiği ve ismini, tandır anlamına gelen “tennûr” ve kazan anlamına gelen “dist”ten alan “Tennûrdan Diste Hatay Mutfağı” adlı belgesel filmin, 2 yıllık bir çalışmanın ardından ortaya çıktığı ve yapımda yaklaşık 30 kişinin görev aldığı öğrenildi.

Yaklaşık 30 yıldır belgesel film çeken Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci tarafından üniversite proje biriminin katkılarıyla çekilen, Hatay’ın çok kültürlü mutfağının anlatıldığı belgesel “Tennûrdan Diste Hatay Mutfağı” (Multicultural Hatay Cuisine) adlı çalışmanın ilk gösteriminin Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yapıldığı, Hatay’daki gösteriminden önce 8 ülkede festivallere katıldığı dile getirildi.

PROF. DR. CERECİ’NİN 27. BELGESEL FİLMİ

Akademisyen ve yönetmen Prof. Dr. Sedat Cereci’nin 27. Belgesel filmi olan Tennûrdan Diste Hatay Mutfağı adlı filmin Lübnan’da yapılan ilk gösteriminin ardından, Güney Kore, Japonya, İspanya, Almanya, Arjantin, Hindistan ve Almanya’da da gösterim listesine alındığı bildirildi. Kuramsal çalışmalarının yanında uygulamalı çalışma yapan nadir bilim adamlarından biri olan akademisyen ve belgesel film yönetmeni Prof. Dr. Sedat Cereci tarafından 2020-2021 yıllarında yönetilen, üniversite proje birimi tarafından desteklenen Hatay Mutfağının çok kültürlü yapısını tarihsel bağlamda ele alan filmin, çok kültürlü özelliğinin uluslararası alanda ilgi topladığı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.