DOLAR 32,3635 0.13%
EURO 35,0293 -0.15%
ALTIN 2.324,130,21
BITCOIN 2266965-0,29%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TKDK’da Onaylanan Projeler Hayata Geçiyor

TKDK’da Onaylanan Projeler Hayata Geçiyor

ABONE OL
7 Ekim 2021 10:12
TKDK’da Onaylanan Projeler Hayata Geçiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu  (TKDK) Hatay İl Koordinatörlüğü’nde, 2021 yılında alınan 175 milyon TL tutarındaki projelerin inceleme ve onaylanma süreçlerinde sona gelindi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Hatay İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Onay süreci tamamlanarak sözleşme imzalanan ve yatırıma başlayan projelerde; Soğutuculu Araç Alımları, Makine Ekipman tedarikleri ile İnşaat faaliyetleri farklı ilçede hayata geçmeye başladı. 2020 yılından inşaatları devam eden 60 milyon TL tutarındaki projelerimizin ödeme işlemleri de bu süreçte tamamlanmaktadır. TKDK’nın hibe desteği kapsamına giren ve onaylanan yatırım projeleri ise başlıca;

Meyve Sebze Paketleme, Soğuk Hava Depoları, Süt İşleme, Kırsal Turizm ve Konaklama, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Zeytinyağı Üretimi, Pamuk Yağı, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık, Meyve Sebze Kurutma Tesisleri, Yöresel Ürünler, Tıbbi ve Aromatik Bitki Serası ve Kurutma Tesisi, Süt Toplama Merkezi ile Frigorifik Araç Alımları ve tarımsal üretime dönük muhtelif Makine ve Ekipman alımlarıdır.

İlimizin tarımsal ekonomisine, kırsal kalkınmasına ve istihdama dönük söz konusu yatırımlarımızın Hatay’a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor önümüzdeki proje çağrılarında birçok ilçemizde tamamlanan Tarımsal ve Karma Organize Sanayi Bölgelerimizle birlikte İlimizde yeni Yatırım bölgelerinin oluşmasıyla beraber kurumumuza başvuruların daha da artacağını öngörüyoruz.

Bu kapsamda, Hatay’da yatırım düşüncesi olan veya proje hazırlığı devam eden tüm yatırımcılarımız,  Atatürk Caddesi Kavaslı Alt Geçidi yanında bulunan TKDK Hatay İl Koordinatörlüğüne gelerek ya da 225 12 23 ve 444 85 35 numaralı Yardım Masası hatlarımızdan daha detaylı bilgi elde edebilirler” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.