DOLAR 32,3651 0.13%
EURO 35,0228 -0.28%
ALTIN 2.319,441,86
BITCOIN 22877972,81%
Hatay
12°

KAPALI

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

“ Tüm Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Federasyonu” kuruldu.

“ Tüm Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Federasyonu” kuruldu.

ABONE OL
14 Temmuz 2021 12:47
“ Tüm Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Federasyonu” kuruldu.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay, Adana, Ankara,  Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Konya gibi farklı illerden aynı amaç doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmekte olan 11 (on bir) Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Dernekleri Ankara’da bir araya geldi.

Ankara’da bir araya gelen dernek temsilcileri, sivil toplum kuruluşu bilinci ve  anayasanın tanıdığı hakka dayanarak okul öncesi alanında Tüm Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Federasyonu (TOKEFED)  ismi ile ülkenin okul öncesi eğitim alanında ilk federasyon kuruluşunu gerçekleştirdiler. 

Türkiye’de kurulan ilk Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Federasyonu Kurucu üyeler arasında Hatay Özel Anaokulları ve Kreşleri Derneği (Hatay ÖZAKDER’nin ) Kurucu üyesi olarak yer alan Hatay ÖZAKDER Başkanı Levent Erdem, tüm okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Federasyonu ismi ile kurulan federasyonun, bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Anaokulları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Kreş, Gündüz Bakımevleri ve Çocuk kulüplerini barındırdığını ifade etti.

Hatay ÖZAKDER Başkanı Levent Erdem, emin adımlar ile yola çıktıklarını dile getirerek, “Bu alandaki eğitim kurumlarının yaygınlaşmasını sağlamak, Okul Öncesi Eğitimin ve Çocuk Kulüplerinin Kalite standartlarını yükseltmek, bu alanla alakalı toplumdaki bilinci arttırmak, geleceğimiz olan çocuklarımıza milli değerlerimiz doğrultusunda eğitim verilmesini sağlamak ve ilgili bakanlıklarla işbirliği içinde yer alarak sektörel sorunların çözümünde etkin rol alma amacını taşıyoruz. Tüm okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Federasyonu aynı zamanda uluslararası alanda akademik çalışmalar yaparak çeşitli projelerde yer alıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etme adına misyonunda belirlediği hedeflerine ulaşması için kurucu derneklerle işbirliği içerisinde emin adımlarla yola çıkmış ve ülkemize bu alanda yeni bir eğitim federasyonu kazandırdı” dedi. 

Hatay ÖZAKDER Başkanı Levent Erdem, ’’Yeni kurulan ve ülkemize kazandırılan Tüm Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Federasyonunda Hatay’ı Kurucu üye olarak temsil eden dernek olmanın gururunu ve ayrıcalığını üyelerimizle birlikte yaşayarak hayırlı olsun dileklerimi iletiyor ve ülkemize kazandırdığımız bu federasyonun kuruluş aşamasında katkı sunan tüm paydaşlarımıza ve devlet yetkililerine teşekkür ediyoruz.’’ dedi.  Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.