DOLAR 32,4051 0.22%
EURO 35,0214 -0.19%
ALTIN 2.329,560,46
BITCOIN 22977962,36%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turizm Haftası Etkinlikleri Sona Erdi

Turizm Haftası Etkinlikleri Sona Erdi

ABONE OL
25 Nisan 2022 13:57
Turizm Haftası Etkinlikleri Sona Erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm Fakültesi’nin düzenlediği 2021-2022 Turizm Haftası Etkinlikleri sona erdi.

Turizm Haftası hafta boyunca İSTE’de çeşitli etkinliklerde dinamik yapısı ile ülkelerin ve şehirlerin ekonomik ve sosyal kalkınmasında itici güçlerin başında gelen turizm konuşuldu.

Düzenlenen etkinlikte Öğr. Gör. Murat Yurtlu Türkiye’de Seyahat Acenteleri ve Kariyer Olanakları başlıklı bir sunum yaptı. Aynı gün öğrenciler Jolly Tur’dan Ferhat Arslan ve Ozan Özçelik ile söyleşi yapma fırsatı buldu. Söyleşide konuklar mesleki tecrübelerini ve kariyer tavsiyelerini öğrencilerle paylaştı.Etkinliklerin üçüncü gününde Arş. Gör. Damla Duman Turizmde Akademik Kariyer Basamakları başlıklı bir sunum yaptı. Akademisyenliğin ne olduğunu ve neden önemli olduğunu anlatan Duman akademisyenliğe giden yola dair öğrencileri bilgilendirdi ve deneyimlerini paylaştı. Aynı gün Turizm Rehberliği öğrencileri Antakya’ya bir gezi düzenledi. Şehirdeki müzeleri gezen öğrenciler rehberlik mesleğini gözlemleme imkânı bulmuş oldu.

Etkinliklerin dördüncü gününde Mare Delux Residence Temsilcisi tarafından turizm sektöründe staj ve stajın olanaklarına değinilerek, ilgili otelin iş imkânları ile birlikte staj olanaklarına yönelik sunum gerçekleştirilmiştir. Sonrasında öğrenciler merak ettikleri soruları sorup cevap aldı. Son gün düzenlenen etkinlikte ise Vize Yayıncılık e-Gıda Gastronomi Dergisi Temsilcisi Doğucan Resuloğulları bilgilendirme ve tanıtım sunumu yaptı. Sunumun koordinatörlüğünü ise Dr. Öğr. Üyesi Gamze Eryılmaz gerçekleştirdi.

Ayrıca, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Masa Tenisi Turnuvası’nda ilk üç ise şöyle oldu: birinci Sefer Kaya, ikinci Alican Güzel ve üçüncü Furkan Alperen Yılmaz.

Hafta boyunca süren etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Hatay’ın ve İskenderun’un turizm potansiyelini değerlendirmede ve artırmada şehrin parçası olarak biz üniversitemiz inisiyatif almalı ve harekete geçmeliyiz. Turizm Haftası boyunca düzenlenen etkinlikler bu yolda atılacak ilk adımlardan biridir” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.