DOLAR 32,5617 0.05%
EURO 34,9447 0.2%
ALTIN 2.438,540,65
BITCOIN %
Hatay
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Türk Hava Kurumu Kurban Derilerini Bekliyor

Türk Hava Kurumu Kurban Derilerini Bekliyor

ABONE OL
19 Temmuz 2021 10:54
Türk Hava Kurumu Kurban Derilerini Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Hava Kurumu Antakya Şube Başkanı Ahmet Şenkule, yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Şenkule, Hatay halkını geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda kurban derilerine Türk Hava Kurumuna bağışlayama davet etti.

Devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan halkın verdiği kurban derisi, fitre, zekat, bağış ve diğer ticari gelirleri yine halkın kullanımına sunun tek kuruluşun Türk Hava Kurumu olduğunu ifade eden, Ahmet Şenkule Türk Hava Kurumu’nun yardım toplama faaliyetlerini yasaların verdiği yetki doğrultusunda bu yıl da gönüllülük esasına göre devam ettireceğini kaydetti.

Ahmet ŞENKULE, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Türk Hava Kurumu, elde edilen gelirlerin tamamını kendi faaliyetleri olan yangın söndürme uçakları ile orman yangınlarına havadan müdahale, hava ambulans uçakları ile yaralı ve organ naklinde,  gençlerimize ücretsiz havacılık kursları açmada, hava yolu şirketlerine pilot yetiştirmede, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile hava yolu şirketlerine kalifiye eleman yetiştirmeye ve gençlerimize iş imkanı sağlamaya, Hava Harp Okulu öğrencilerinin ilk planör eğitimlerini vermeye ve okullara kırtasiye malzemesi yardımı yapmaktadır.

Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Üniversitesinde Türkiye için uçak yapımına başlanmıştır.

Bu üniversitemizde şehit ve gazi yakınları ücretsiz başarılı öğrenciler tam burslu ve kademeli burslu olarak eğitim almaktadır. Derinin ekonomik değeri çok düşük olduğundan dolayı Gezici Araç çıkarılamayacak olup kurumumuz merkezi olan THK Antakya Şubesinde G. Şükrü Kanatlı Mahallesi Marangoz Osman Sokak Çimen Apt.3/10 bulunan THK Şubesine bırakmalarını 0 326 215 37 03 numaralı telefonu aramaları yeterlidir. Duyarlı halkımızın katkılarıyla hizmetlerimizin daha da genişleyeceği inancıyla Kurban Bayramınızı kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.