DOLAR 32,5344 -0.06%
EURO 34,8179 -0.17%
ALTIN 2.435,070,22
BITCOIN %
Hatay
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Türkiye’nin Dümeni Kilitlendi

Türkiye’nin Dümeni Kilitlendi

ABONE OL
27 Eylül 2022 10:30
Türkiye’nin Dümeni Kilitlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında yaklaşan seçimleri, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu ve Hatay gündemini değerlendirdi.
“ALTI KİŞİNİN KARAR VERMESİ BİR KİŞİNİN KARAR VERMESİNDEN DAHA DOĞRU”
Program sunucusunun Başkan Savaş’a Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş süreci ile ilgili görüşlerini sorması üzerine Savaş şöyle dedi: “Türkiye’de sorun her şeyin bir kişiye dayandırılması. Bu sistemin revize edilmesi ve ardından Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçilmesi gerekiyor. Bu sürecin de sindire sindire ve sağlıklı bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Bu 6’lı masanın nasıl yol kat edeceğine ve nasıl karar alacağına bağlı. Altı kişinin karar vermesi bir kişinin karar vermesinden daha doğru. İslam’da istişare istihareden daha önemlidir.”
“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SIKINTILARI EKONOMİ, ENFLASYON, İŞSİZLİK VE SIĞINMACI SORUNUDUR”
Altılı masanın adayının kim olacağı tartışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Savaş, “Türk toplumu daha çok kim diye soruyor. Burada önemli olan kişi değil mutfak. Ülke problemlerinin çözümü için üretilen projelerin altyapısı güçlü olmalı. Türkiye’nin en büyük sıkıntıları ekonomi, enflasyon, işsizlik ve sığınmacı sorunudur. Ben adayın kim olacağını merak etmiyorum. Türkiye’nin nereye gittiğini merak ediyorum. Problemlerin nasıl çözüleceğini merak ediyorum. Türk insanı olarak bunları merak etmemiz lazım” dedi.
“EKONOMİ, DIŞ POLİTİKA DARMADAĞINIK. TÜRKİYE’NİN DÜMENİ KİLİTLENDİ”
6’lı masanın ekonomik gidişatın olumlu yönde değiştirilmesi için yol, yordam bulmak için ortak hareket etmesi gerektiğini ifade eden Lütfü Savaş, “Kur korumalı mevduat hesaplarına 62 milyar para verilip tarım politikalarına yalnızca 29 milyar harcandı. Ekonomi, dış politika darmadağınık. Türkiye’nin dümeni kilitlendi” diye belirtti.
“TÜRKİYE HAYATİ BİR SEÇİME GİRİYOR”
Türkiye’de yapılacak olan seçimlerin çok kritik olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, “Altılı masanın en doğru yolu bulacağından eminim. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik seçimine gidiyoruz. Hepimiz T.C.nin menfaatini ve çocuklarımızın geleceğini düşünmek zorundayız. Türkiye hayati bir seçime giriyor” ifadelerini kullandı.
“SEÇİM ÇALIŞMLARINDA BELEDİYE BAŞKANLARINA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”
Belediye başkanlarına seçim sürecinde büyük iş düştüğünü belirten Savaş, “İktidar havuz medyasıyla her yere girebiliyor. Bizlerin kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza ulaşıp çözüm projelerimizi anlatmamız gerekiyor. Çünkü anlatamadığınız yerde yoksunuz” açıklamalarına bulundu.
Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.