DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2103123-0,20%
Hatay
10°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Türkiye’nin Farklı İllerinden Gazeteciler Hatay’ı Keşfedecek

Türkiye’nin Farklı İllerinden Gazeteciler Hatay’ı Keşfedecek

ABONE OL
1 Temmuz 2021 12:10
Türkiye’nin Farklı İllerinden Gazeteciler Hatay’ı Keşfedecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” projesinin 4’üncü durağı Hatay olacak. Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin ev sahipliğinde Hatay Birlik Vakfınca hazırlanan programda gazeteciler, binlerce yıllık tarihiyle pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Hatay’ın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini keşfedecek.

KAREŞLİK VE HOŞGÖRÜ ŞEHRİ

2013 yılında kurulan ve Medya sektöründe kültür sanatla iştigal gazeteci ve yazarları çatısı altında toplayan Kültür Sanat Muhabirleri Derneğinin organizasyonunda gerçekleştirilecek “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinliğinin bu yılki dördünce durağı Hatay olacak. Anadolu’nun çeşitli illerinden gelecek kültür sanat muhabirleri, geçmişten günümüze farklı kültürlerin ve farklı inançların bir arada yaşadığı, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti, Türkiye’nin Ortadoğu’ya, Ortadoğu’nun da Anadolu’ya, Akdeniz’e ve Avrupa’ya açılan kapısı olan Hatay da buluşacak. Hatay’a Ankara gazetecilerinden de yoğun katılım olacak. Ankara gazetecileri için Pursaklar Belediyesince Hatay’a otobüs tahsis edilecek.

HATAY’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ YERİNDE İNCELENECEK

Yerel ve ulusal basın mensupları, anavatana katılan son toprak parçası olan Hatay’daki Kur’an’da bahsi geçen Habibi Neccar Camiini, Dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesini, Titus Tünelini, 3 bin yıllık tarihi ve 13 medeniyetin ortak mirası Hatay Arkeoloji Müzesini, Harbiye Şelalelerini, barış ve hoşgörünün mekanı tarihi Antakya Evleri başta olmak üzere kadim şehrin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görüp inceleyecek; Hatay’ın yöresel lezzetlerini tadacak. 1 Temmuz’da başlayacak etkinlik 4 Temmuz’da sona erecek.

Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmalarının açılış toplantısı 2 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek. Toplantıda Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir açılış konuşması yapacak. Hatay’ın yerel yöneticilerinin katılımı ve İl Kültür Müdürlüğünce Hatay ilinin tarihi ve kültürel değerleri hakkında kültür sanat muhabirlerine bilgilendirmeler yapılacak.

Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmalarının Hatay durağıyla ilgili bilgi veren Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, amaçlarının keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve kültürel değerlerimizi kültür sanat muhabirleri vasıtasıyla bizzat yerinde görüp medya yoluyla ülkemizin dört bir yanına bu güzellikleri duyurmak olduğunu kaydetti.

Bu manada Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projelerine verdikleri katkının oldukça önemli olduğunu belirten Gökdemir “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan yardımcısı Özgül Özkan Yavuz hanımefendiye kültür sanat muhabirlerine böyle bir fırsatı verdikleri için teşekkür ediyoruz. Yaptığımız bu proje ile aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da önemle üzerinde durduğu iç turizmin hareketlenmesinde katkı sağladığımıza inanıyoruz. Meslektaşlarımızın gezip gördükleri tarihi ve kültürel değerleri gazete, televizyon ve internet haber portallarında yayınlayarak okuyucularına aynı zamanda ayna tutmuş olduklarını görüyoruz. İnsanlarda merak uyandırıyoruz ve mutlaka o bölgeyi görmeleri gerektiği yönünde bir kanaat oluşturuyoruz” dedi.

İbrahim Gökdemir, Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin Hatay’dan sonra Trabzon’da son bulacağını söyledi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.