DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2076797-0,83%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Türkiye’nin İlk Yardım Paneli Hatay’da Düzenlendi

Türkiye’nin İlk Yardım Paneli Hatay’da Düzenlendi

ABONE OL
29 Mart 2022 12:04
Türkiye’nin İlk Yardım Paneli Hatay’da Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Gönüllü Genç Sağlık Liderleri (GGSL) Topluluğu, Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından MKÜ Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinin katılımıyla İlk Yardım Paneli düzenlendi.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedik Haftası kapsamında öğrencilerin ve halkın İlk Yardım konusunda bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla “ Hayat İçin İlk Yardım, İlk Yardım İçin İlk Adım” konulu panel Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

KUNDAKÇI: HATAY’DA İLK KEZ YARDIM PANELİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

ATT DER Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kundakçı’nın oturum başkanlığını yaptığı panelde Kundakçı; “Türkiye’de İlk yardım ile ilgili eğitim, söyleşi ve sempozyumlar yapılmıştı. Fakat İlk Yardım Konusunda paneli ilk defa Hatay’da gerçekleştiriyoruz “ ifadelerini kullandı.

Panelde, ATT DER Hatay İl Başkanı Yasin Çümangin, İl Başkan Yardımcısı Ayşegül Alabaş ve İl Başkan Yardımcısı Bahadır Konyalıgil konuşmacı olarak çeşitli ilk yardım konularında sunumlar yaptılar.

Temel Yaşam Desteği, Kanamalar, Yaralanmalar, Acil Hasta Taşıma teknikleri, Bilinç Bozuklukları,  112 Acil Sağlık hizmetlerinin işleyişi ve 112 hangi durumlarda aranmalı gibi konularda yapılan konuşmalar sonrası soru cevap bölümüne geçildi ve panelin kapanışı yapıldı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.