DOLAR 32,5485 -0.03%
EURO 34,9513 0.14%
ALTIN 2.426,94-0,12
BITCOIN 2176376-0,25%
Hatay
22°

AZ BULUTLU

12:39

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
Turunçgil üretimi sektör toplantısı yapıldı

Turunçgil üretimi sektör toplantısı yapıldı

ABONE OL
30 Ağustos 2021 14:04
Turunçgil üretimi sektör toplantısı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay narenciye üretiminde önemli konumunda bulunan Samandağ ilçesinde tüm sektör paydaşlarının katılımıyla “Akdeniz Meyve Sineği ve Zirai İlaç Kalıntısı Çerçevesinde Turunçgil Üretiminde ve depolamasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri” toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Samandağ İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Hatay Tarım Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Akdeniz Meyve ve Sebze ihracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Nejdet Sin, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Pof. Dr. Okan Özkaya katıldı.

ÇOLAKOĞLU: “TÜM PAYDAŞLARA ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Hatay Tarım Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu yaptığı açıklamada,  Narenciye üretiminde ana zararlı olan Akdeniz Meyve Sineğinin mücadelesinin önemine değindi. Bu kapsamda Bakanlığımızın 2019-2022 yılları arasında 3 yıllık Ulusal Eylem Planı hazırladığı ve tüm paydaşlara çok önemli görevler düştüğünü belirti. Ayrıca İlçe Müdürlüklerimiz, Ziraat Odaları, Belediyeler, Paketleme evleri İhracatçı firmalar Akdeniz Meyve Sineğine yönelik narenciye üretimi yapılan ilçelerde konunun önemine binaen toplantılar gerçekleştirildiğini vurgulayan Çolakoğlu;

‘Ulusal Eylem Planı çerçevesinde Hatay ilimizde 97 adet monitör tuzak ile yıl boyu popülasyon takibi yapılmakta olup zararlı yoğunluğunun artmasıyla ilçelerimizde toplu mücadele çalışmaları başlatılmaktadır. Populasyon yoğunluğunu azaltan en önemli uygulama toplu mücadele olduğu için bu konu üzerinde yoğunlaşmamız gerekmektedir.

Narenciye üretim sezonu boyunca hastalık ve zararlılar ile ilgili ilk olarak Kültürel Mücadele daha sonra Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele ve en son olarak ise Kimyasal Mücadele yapmalıyız. Kültürel, Biyolojik ve Biyoteknik mücadele yöntemlerini zamanında uyguladığımızda Kimyasal mücadele yapmamıza gerek kalmayacaktır. Zararlı ile kimyasal mücadelemizde ruhsatlı ilaçlar kullanmalıyız ve ihracat için geri dönüşlerin önüne geçmeliyiz. Kimyasal mücadele için İlçe Müdürlüğü personellerimiz her zaman destek vermektedir” dedi.

Toplantıda tüm sektör paydaşları ile Akdeniz Meyve Sineği ve diğer turunçgil zararlıları, insektisitler, hasat sonrası işlemler ve muhafaza koşulları ile ilgili detaylı sunum sonrasında soru cevap bölümüne geçilerek toplantı sonlandırıldı.
Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.