DOLAR 32,3711 0.14%
EURO 35,0102 -0.23%
ALTIN 2.325,070,26
BITCOIN %
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ülkeye kaynağı belirsiz para ulaştı

Ülkeye kaynağı belirsiz para ulaştı

ABONE OL
16 Ağustos 2021 15:05
Ülkeye kaynağı belirsiz para ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Merkez Bankası’nın açıkladığı Haziran ayı ödemeler dengesi istatistiklerine göre Türkiye’ye 2021’in 6 ayında gelen kaynağı belirsiz paranın 9,6 milyar dolara ulaştığını belirtti.

CHP’li Güzelmansur net hata ve noksan kaleminde izlenen kaynağı belirsiz para miktarının bu denli yüksek ve sürekli artıyor olmasının izaha muhtaç olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Kaynağı belirsiz paranın sürekli artıyor olması kuşkuları da artırıyor. Yaklaşık 10 milyar dolarlık ölçüm hatası ya da eksik veya fazla veri derlemesi mi olur? Net hata ve noksan kaleminin bu denli yüksek olması hata veya noksanlardan daha ziyade kayıt dışı bir takım döviz girişlerinden kaynaklanıyor gibi duruyor.”

9,6 MİLYAR DOLAR KİMİN, HANGİ YÖNTEMLE GETİRDİĞİ, NE PARASI?

Son zamanlarda ülke gündeminde yer alan illegal ilişkiler, kirli para alışverişleri nedeniyle net hata ve noksan kaleminin iyi iredelenmesi gerektiğini söyleyen Güzelmansur “9,6 milyar dolar kimlerin hangi yönetemlerle getirdiği paralardır? Konteynerlarla ülkeye eşya gibi sokulan paralar mı, özel jetlerle taşınan kara paraları mı, uyuşturucu paraları mı bu konu tüm yönleriyle incelenerek açıklığa kavuşturulmalıdır” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.