DOLAR 32,4094 0.23%
EURO 35,1051 -0.1%
ALTIN 2.324,060,22
BITCOIN 22957852,85%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL


Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarının, gazete ve televizyon kanallarının ekonomi muhabirleri Hatay’ı ziyaret etti.
1 Nisan’da başlayacak Expo 2021 Hatay öncesi kente gelerek organizasyon öncesi son hazırlıkları yerinde inceleyen basın mensupları Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile kahvaltıda buluştu.
Başkan Savaş kahvaltıda bir araya geldiği basın mensuplarının Expo organizasyonu, Hatay Deniz Otobüsü(HADO) ve gastronomi alanında yönelttiği soruları yanıtladı.
Kentin tarihi ve kültürel mekânlarını da gezen gazeteciler, Expo’21 Hatay alanlarıyla HADO limanını yakıdan inceleme fırsatı bularak Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bilgi aldı.
Expo alanlarının organizasyon sonrası bölge insanına hizmet verecek olmasının büyük avantaj olduğunu aktaran ekonomi muhabirleri, yetkililerden aldıkları bilgiler karşısında Expo’nun Hatay ekonomisine değer katacağını belirtti.
Hatay’ın çok güzel bir coğrafya ve sıcakkanlı insanlarla dolu olduğunu ifade eden gazeteciler HADO limanına büyük ilgi gösterdi.
HADO’yu Hatay’ın Akdeniz’e açılan kapısı olarak nitelendiren basın mensupları, üç günlük Hatay gezisinde bol bol notlar aldı.
EXPO 2021 HATAY’A GAZETECİ AKINI
Hatay bu hafta sonu bir grup basın mensubunu daha ağırlayacak. Aralarında Fulya Soybaş, Fulya Öztürk, Ekin Olcayto, Alişer Delek, Öykü Cengiz ve Lokman Dağ’ın da olduğu yaklaşık 25 basın mensubu 19 Mart’ta Hatay’a gelip Expo’nun tanıtımına katkı sağlayacak.
Dünyanın sayılı organizasyonları arasında yer alan Expo’ya ev sahipliği yapacak Hatay’ı ulusal basında çok sayıda gazeteci ziyaret edecek.
Expo’ya sayılı günler kalırken hazırlıklar da tüm hızıyla sürüyor. Organizasyonun tanıtımına büyük önem veren Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Aralarında, Hürriyet gazetesi köşe yazarı Fulya Soybaş, Fox TV programcısı Fulya Öztürk, TV 8,5 sunucusu Ekin Olcayto, Sözcü TV GYY Yardımcısı Alişer Delek, HaberTürk köşe yazarı Yasemin Güneri, Ekotürk program yapımcısı ve Sunucusu Öykü Cengiz ve 360 Tv programcısı Lokman Dağ’ın da olduğu 25 basın mensubu 19 Mart’ta Hatay’a gelecek.
NTV, HaberTürk, Show Tv, TV 100, Beyaz Tv, Sözcü gazetesi, Karar gazetesinden muhabir ve kameramanların da yer aldığı basın heyeti, Ulu Cami, Hatay Arkeoloji Müzesi, St. Pierre Kilisesi, Vakıflı Köyü’nün de aralarında olduğu şehrin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek.
Expo fuar alanlarını da gezecek olan basın mensupları, yapacakları haber ve çekimlerle Expo’nun tanıtımına katkı sağlayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.