DOLAR 32,5548 0.12%
EURO 35,0258 -0.06%
ALTIN 2.439,350,15
BITCOIN 21036270,78%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Umre Yolcuları Mukaddes Mekâna Uğurlandı

Umre Yolcuları Mukaddes Mekâna Uğurlandı

ABONE OL
26 Ocak 2023 11:22
Umre Yolcuları Mukaddes Mekâna Uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’dan Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile 11 Günlük Servisli Öğretmen-Öğrenci ve Veli Turu ile Umreye gidecek vatandaşlar dualarla kutsal mekanlara uğurlandı.

Uğurlama programına Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Memiş Kelletaş, kafiledeki din görevlileri, kadın irşat görevlisi, umre yolcuları ve yakınları katıldı.

Hatay Havalimanında düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve kasidelerin okunmasıyla başladıktan sonra İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin konuşmaları ile devam etti.

UMRE YOLCULUĞU MANEVİ ARINMAYA VESİLE OLAN BİR İBADETTİR

İl Müftüsü Bilgili, konuşmasında; “Umre yolculuğu manevi arınmaya vesile olan bir ibadettir. Sizler bu kutsal yolculuktan döndükten sonra ailenizin, komşularınızın ve mahallenizin manen arınmasına vesile olacaksınız. Bugün Hatay ilimizden 175 umrecimizi daha kutsal topraklara uğurluyoruz. Umre yolcularımıza Cenabı Allah’tan makbul bir umre nasip etmesini ve salimen gidip memleketimize salimen ve ğanimen dönmenizi temenni ediyoruz. Allah’ın evinde, Resûlullah’ın huzurunda memleketimiz, vatanımız ve Ümmet-i Muhammed için dua edin” diyerek hayırlı yolculuk dileklerinde bulundu.

Program; İl Müftüsü Bilgili’nin konuşmasının ardından, İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay’ın yaptığı dualarla 175 kişilik umre kafilesinin kutsal beldelere uğurlanmasıyla tamamlandı.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.