DOLAR 32,5936 0.36%
EURO 34,8720 0.37%
ALTIN 2.503,890,80
BITCOIN 21096231,89%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Üreticilerimiz Adına Hesap Soracağız

Üreticilerimiz Adına Hesap Soracağız

ABONE OL
26 Şubat 2022 10:25
Üreticilerimiz Adına Hesap Soracağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dörtyol Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan, tarımının içine girdiği darboğazla ilgili bir açıklama yaparak “Sulama kooperatiflerinin takipçisi olacağız. Başarılarında takdir edip başarısızlıklarında üreticilerimiz adına hesap soracağız” dedi.

Üreticilerin içinde bulunduğu zor durumu aktaran Seyhan; “İçinde bulunduğumuz tarım sezonu itibari ile üreticilerimiz oldukça zor durumda. Gübrelerde afaki yükselişi endişe ile takip etmekteyiz. Tarımsal alanlarda gübreleme maliyeti ortalama 5 katına çıktı. Çiftçimiz gübrelemelerini ve bakımlarını yapamaz oldu. İlaç maliyetleri de ona keza. Hat safhaya çıktı. Birçok üreticimiz banka kredilerini ödeyemez duruma geldi. Tam bu konularla ilgilenirken elektriklere zaman geldi. 2021 yılında 110 lira olan kuyu suları 250 liralara çıktı. Sulama Kooperatifleri kafasına göre masraf hesaplayıp 300 liralar da olması lazım diye kararlar alıyorlar. Bu neticede bizde hesaplamalarımızı yaptırıyoruz. Çıkan maliyetlerin sonucuna göre sulama kooperatiflerinin belirlediği birim fiyat afaki olursa gereken yerlere müracaatlarımızı yaparak üreticimiz adına mahkeme hakkımızı kullanacağız. Bu zor zamanda üreticimizin daha sık yanında olacağız. Dörtyol ziraat odasının varlığını üreticimiz hissedecek. Bilmediğimiz bütün problemlerle ilgilide üreticilerimiz odamıza başvuruda bulunabilir. Hepsinin takipçisi olacağız. Çiftçimizi bu kara günde yalnız bırakmayacağız” dedi.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.