DOLAR 32,4357 -0.06%
EURO 34,8895 0.2%
ALTIN 2.479,280,71
BITCOIN 2003481-4,07%
Hatay
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üretimde Kadın Varsa Başarı Var

Üretimde Kadın Varsa Başarı Var

ABONE OL
7 Mart 2022 16:33
Üretimde Kadın Varsa Başarı Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel bir proje kapsamında HBB’nin destekleriyle çekilen 33 Kadın Belgeseli’ne hayat veren kadınlarla kahvaltıda buluşan Başkan Savaş’a eşi Prof. Dr. Nazan Savaş eşlik etti.

Başarılarıyla öne çıkan kadınların öykülerine kulak veren Savaş, kadının emeği ve gücü ile her alanda yetkin olacağını bir kez daha vurguladı.

Kırsal kalkınma çerçevesinde 9 bin 700 aileyle sözleşmeli tarım yapmaya başladıklarını söyleyen Savaş, “Bu ailelerimiz istemediği sürece onları bırakmayacağız. Yakın zamanda kooperatifler başta olmak üzere üreticilerimize çeşitli eğitimler vereceğiz. Projemiz kapsamında ücretsiz fide ve tohum desteği sağlıyoruz. İlerleyen günlerde de uygun fiyatlı organomineral gübre ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Hatay’ın gastronomi ve spordaki başarılarıyla daha fazla öne çıkmaya başladığını da sözlerine ekleyen Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyespor yönetimindeki kadın yöneticilerin başarılı işlerin altına imza attığını belirtti.

Tarımla ilgilenen başarılı kadınlar, HBB’nin gübre desteğinin çok değerli olduğunu ifade ederken Expo 2021 Hatay’a gelecek turist ve yatırımcıların şehir ve üreticiler için büyük şans olduğunu niteledi.

Kahvaltının ardından iş kadınları Antakya-Defne bölgesinde yer alan Expo alanını ziyaret etti. Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.