DOLAR 32,3317 0.25%
EURO 35,0399 -0.26%
ALTIN 2.279,520,10
BITCOIN 22849361,61%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uyum Buluşmalarının 21.si Hatay’da Gerçekleştirildi

Uyum Buluşmalarının 21.si Hatay’da Gerçekleştirildi

ABONE OL
15 Ocak 2022 13:38
Uyum Buluşmalarının 21.si Hatay’da Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Göç Örgütü iş birliğinde; Türkiye’de yaşayan yerli ve yabancı toplum arasında ortak bir yaşam kültürü oluşturularak uyum sürecinin hızlandırılması ve yabancıların hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen Uyum Buluşmalarının 21.si Antakya Ottoman Otel’de gerçekleştirildi.

2 Oturum halinde yapılan etkinliğin ilk oturumu Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay başkanlığında, Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan arslan, Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Sakin, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yüksek, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Alb. Recep Cansu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kamuran Koç, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal, İl Göç İdaresi Müdürü Murat KESKİN, İl Sivil ve Toplumla İlişkiler Müdürü Malik Yılmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ercan Akar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Nazmi Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Hatay Kızılay Şube Başkanı Kudret Özbakış ve ilgili kurumlardan temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yabancıların hak ve yükümlülükleri hakkında bilgilendirme sunumları, Büyüksün Türkiye ve Tanısan Sen de Seversin kısa film gösterimleri ile Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Devlet Konservatuarı öğrencilerinin Doç. Dr. Erhan Tekin yönetimindeki müzik dinletisinin gerçekleştirildiği 2. Oturum 260 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü İl Göç İdaresi Müdürü Murat Keskin’in gerçekleştirdiği soru cevap oturumu ve fotoğraf çekimi ile program tamamlandı.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.