DOLAR 32,3875 0.2%
EURO 35,1110 -0.04%
ALTIN 2.325,480,27
BITCOIN 2278307-1,02%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

<strong>Vakıflar Önemli Bir Görev İfa Eden Kurumlardır</strong>

Vakıflar Önemli Bir Görev İfa Eden Kurumlardır

ABONE OL
15 Nisan 2022 16:47
<strong>Vakıflar Önemli Bir Görev İfa Eden Kurumlardır</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce “Bir Lokma Bin Sofra” temalı geleneksel iftar yemeği düzenlendi.

Antakya Antikhan Plaza’da gerçekleşen iftar yemeğine Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Rıfat Türker, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Devrim Öztürk, Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Hatay Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil, Hatay Ermeni Cemaati Vakfı Başkanı Cem Çapar ve davetliler katıldı.

Program, okunan akşam ezanıyla beraber oruçların açılmasının ardından Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Rıfat Türker’in konuşmasıyla devam etti.

TÜRKER: BUGÜN Kİ BU İFTAR SOFRASI, BİR VAKIF SOFRASIDIR

Türker konuşmasında, “Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzce düzenlenen iftar programına katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugün ki bu iftar sofrası, bir vakıf sofrasıdır. Bin yıldır bu topraklarda vakıf kurmuş ecdadımızın ikramıdır. Ramazan ayının ülkemiz, milletimiz, İslam alemi için, mağdurlar ve mazlumlar için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Vakıflar, toplumda sosyal refahın sağlanması, kültürel bozuklukların giderilmesi, ekonomik dengenin sağlanması, kısaca toplum düzeninin oluşturulmasında önemli bir görev ifa eden kurumlardır.Vakıflar Genel Müdürlüğü bugün bu görevleri vakfet yaşat, yaşa düşüncesini canlı tutarak yerine getirmektedir. Bu bağlamda 6000 adet Vakıf Kültür varlığını inşa ve ihyası gerçekleşmiştir. Ayrıca yurt genelinde muhtaç durumda bulunan 7500 yetim, engelli ve muhtaç vatandaşımıza aylık verilmekte, 50 bin ihtiyaç sahibi aileye her ay gıda yardımı yapılmakta ve ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine aylık burs yardımı yapılmaktadır. Dün olduğu gibi bugünde vakıflar faaliyetlerini sürdürmekte, eşsiz mirası geleceğe taşımak için çalışmaktadır. Arifeler Sultanı Beyazıd-ı  Bistaminin yaşadığı bu kadim şehirde, bu güzel iftar sofrasında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.” dedi.

DOĞAN: VAKIF GELENEĞİNDEN GELEN BİR MİLLETİN EVLATLARI OLARAK NE KADAR ŞÜKRETSEK AZDIR

Hatay Valisi Rahmi Doğan da konuşmasında, “Ramazan ayı birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, dayanışmanın yoğunlaştığı bir aydır. Bizde bugün, bu vesile ile sizlerle bir iftar akşamında bir arada olduk. Bu vesile ile Vakıflar Genel Müdürlüğüne, Bölge Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vakıf geleneğinden gelen bir milletin evlatları olarak ne kadar şükretsek az olduğunu ifade eden Vali Doğan, “Ülkemizin çeşitli yerlerinde ecdadın yapmış olduğu vakıf eserlerini gördüğümüzde gurur duymaktayız, mutlu olmaktayız. Ecdada buradan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Bir insanın amel defteri öldüğü zaman kapanır fakat Hadis-i Şerifte diyor ki 3 istisnai durumda amel defteriniz kapanmaz. Bunlardan biri hayırlı evlat yetiştirdiyseniz ve sizin arkanızdan dua ediyorsa, bir diğeri faydalı ilimdir; insanlara faydalı bir buluş yapmışsanız, son olarak da sadaka-i cariye diye tabir ettiğimiz vakıflar yoluyla elde edilen bu hizmetlerdir. Peygamber efendimiz döneminde de Hz. Ömer bazı hurma bahçelerinin gelirlerini ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını ve bazı kamu hizmetlerinin görülmesi için tahsis edermiş. Selçuklu döneminde de benzer vakıf eserleri var, Osmanlı İmparatorluğu dönemine baktığımızda bu durum adeta zirve yapmış. Birçok alanda vakıflar kurulmuş, bu vakıflar yoluyla kızların çeyiz paraları verilmiş, yolda kalanlara han yapılmış, yolcuya harçlık verilmiş, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderilmiş, bazı kamu hizmetleri de bu vesile ile görülmüş. Bugüne geldiğimizde az önce  Genel Müdürümüz ifade etti, 6 bine yakın eserle Türkiye genelinde hizmet üretmekteler. Bir kısmından gelir elde etmekteler ve bu gelirlerle de yine kamu hizmetleri yapılmakta, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamakta, öğrenciye burs olarak tebliğ etmektedirler. Vakıf eserlerini yaşatmak için hükümetimiz ciddi yatırımlar yapmaktadır. Devletimiz 20 yıldır yıkılma aşamasına gelen, harap vaziyette bulunan bu eserleri tekrar işlevsel duruma getirmek için ciddi kaynak ayırmaktadır ve bu yolla bunların birçoğunu restore ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Bu eserler ecdadın bize emaneti, bizde bu eserleri evlatlarımıza, çocuklarımıza, gelecek nesillere aktarmakla mükellefiz inşallah. Ben tekrar Ramazan-ı Şerifiniz tebrik ediyor, hayırlı iftarlar diliyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş diye tabir ettiğimiz bu mübarek ayın inşallah bayramına da yetişmeyi ve nice bayramlara yetişmeyi de niyaz ediyorum. Bugün bizimle birlikte iftarımıza katılan cemaat liderlerimiz var, hepsine de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Onlarda bugün bizlerle bu ortamı paylaşmak için geldiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum, iyi ki geldiniz, hoş geldiniz.” dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce tertip edilen iftar programı son buldu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.