DOLAR 32,3371 0.21%
EURO 35,0818 -0.19%
ALTIN 2.307,901,35
BITCOIN 22855212,78%
Hatay
12°

KAPALI

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Doğan, Kırıkhanlı Muhtarlarla Buluştu

Vali Doğan, Kırıkhanlı Muhtarlarla Buluştu

ABONE OL
12 Ocak 2022 14:16
Vali Doğan, Kırıkhanlı Muhtarlarla Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, Kırıkhan ilçesinde mahalle muhatlarının sorun ve taleplerini dinlemek maksadıyla toplantı gerçekleştirdi.

Kırıkhan ilçesinde bulunan Kırıkhan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Doğan’ın yanı sıra TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, ilgili kurum temsilcileri ve mahalle muhtarlarımız katıldı.

YAVUZ: TOPLANTIMIZ HAYIRLI OLSUN

Mahalle muhtarlarımızın sorun ve taleplerini dinlemek amacıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz konuşmasında, “Kırıkhan Organize Sanayi Bölgesi Projemizde yüzde 50 noktasına geldik kısmet olursa da sizlerle beraber 2022 yılının içerisinde de faaliyete girmesini sağlayacağız. Üretilen her ürün için sizlere teşekkürlerimiz ve minnetlerimiz ömür boyu devam edecektir. Toplantımız hayırlı olsun, sizlere tekrar teşekkür ediyoruz Sayın Valim, hoş geldiniz, şeref verdiniz.” dedi.

YAYMAN, DOĞAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman konuşmasında, “Değerli Valimiz Rahmi Doğan’a sizlerin huzurunda Kırıkhan’ımıza gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum. Marifet iltifata tabidir, bu görevlerin hepsi geçicidir önemli olan eserdir. Biz Valimiz Rahmi Doğan’ı seviyoruz, bu sevgimizin dışında da 81 vilayet içerisinde en çalışkan Valilerden biridir, Hatay’ımıza miras bıraktığı eserlere bakarak bunu görebiliriz. Bugün sizleri dinlemek için buraya geldi. Muhtarlarımız devletimizle, milletimiz arasında ki köprülerdir. Kırıkhan’ımız için çok önemli olan Kırıkhan Organize Sanayi Bölgesinin yapımında emeği geçen başta Sayın Valimiz Rahmi Doğan olmak üzere Belediye Başkanımıza, çok değerli Kaymakamımıza ve bu projede çalışanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

DOĞAN: KIRIKHAN OSB PROJESİNİ BİTİRİRİZ

Vali Doğan konuşmasında, “Milletvekilimin de ifade ettiği gibi muhtarlarla gerçekleştirdiğimiz toplantılara pandemi döneminde ara vermek zorunda kaldık. Devletimizin almış olduğu tedbirler sayesinde bu ciddi salgını en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Bilim adamları ifadeleri doğrultusunda inşallah bu son mutasyonla birlikte hayatımızdan çıkmasını ümit ediyoruz. Tabi bu süreçte vefat eden vatandaşlarımız oldu Allah onlara rahmet eylesin, ekonomik sorunlara sebebiyet verdi ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlet bunların hepsinin üstesinden gelecektir. Bu süreçten dolayı sizlerle gerçekleştirdiğimiz toplantılara ara vermek zorunda kaldık, bugün tekrar bir aradayız. Dün Vekilimiz aradı başka programlarımız vardı fakat Kırıkhan deyince reddedemedim. Sizleri dinlemeye geldik, taleplerinizi alacağız, istişarelerde bulunarak genel değerlendirmeler yapacağız. Kırıkhan Organize Sanayi Bölgesi, Kırıkhan’ımız için çok önemli yıllardır konuşulup adım atılmayan bir sorundu, aynı sorun Erzin’de de yaşanıyordu orada da Kırıkhan’da yaptığımız uygulamayı yaptık, şuan Erzin’de bütün parseller satıldı, ilave alan tahsis edildi ve hala orada sıra bekleyen yatırımcılar var. Kırıkhan’da da benzer bir uygulama yaptık. Sayın Başkan sağ olsun şuanda Kırıkhan OSB Projesinin %50’sini tamamladı. Burada da ciddi bir talep patlaması var, insanlar işin tamamlanma aşamasına geldiğini görünce ciddi talepler oldu. Bu yılın sonunda inşallah Kırıkhan OSB projesini bitiririz, fabrikaların temellerini de atmaya başlarız diye düşünüyorum. Önümüzdeki haftalarda tahsisleri yapmaya başlayacağız, 52 adet fabrika kurulacak, Kırıkhan’ın kaderini değiştirecek, istihdamı arttıracak bir proje. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, güzel bir iş gerçekleştirdik. Sayın Başkanımıza, Milletvekilimize, Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Sayın Vekilimiz bir takım işlerden bizleri muaf etti, OSB’nin bağlantı yoluyla ilgili karayollarıyla görüştü, karayolları bağlantı yolunu yaparak Kırıkhan OSB’yi ana yola bağlayacaklar. Sarı Okulun projesi ile ilgili restorasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılması için gerekli talimatları verdik. Sarı Okulun restorasyonunu Kırıkhan’a yakışır bir şekilde yaparak Kırıkhanlı hemşehrilerimin hizmetine sunacağız. Gölbaşı ile ilgili çalışmalara geçen sene çok hızlı bir şekilde başladık ancak orda doğal sit alanı olması sebebiyle durmak zorunda kaldık. Çünkü yapacağımız işleri usulüne uygun yapmak istiyoruz, doğaya ve çevreye zarar vermeden yapmak istiyoruz, arkadaşlarımız süreci takip ediyorlar. Gölbaşı Gölü’nün turizme kazandırılması çok önemli, çok özel ve güzel bir yer ancak usulüne uygun bir şekilde yaparak hem Kırıkhan’a, hem de Hatay’a yeni bir destinasyon kazandırma çabası içerisindeyiz, kaynak sorunumuz yok. Sayın Vekilimizin ifade ettiği gibi bugün sizleri dinlemeye geldik, sizlerin görüşlerini almaya, varsa sorunlarınıza çözüm bulma amaçlı burada toplandık.” dedi.

Gerçekleşen konuşmaların ardından Vali Doğan, sırasıyla söz alan mahalle muhtarlarımızın sorun ve taleplerini diledi.

Mahalle muhtarlarımızın sorun ve taleplerini dinleyen Vali Doğan, “Öncelikle söz alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sorunların hepsini bir anda çözmek mümkün değil, imkanlar çerçevesinde sıralı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Sayın Vekilinde ifade ettiği üzere çok büyük bir sulama ihalesi yaptık. Yıllardır imar edilen bir bölgenin sulama sorununu çözecek bir hamle yaptık, bu çok büyük bir yatırım. Bu yatırım Hatay’ın kaderini değiştirecektir, çiftçimizi rahatlatacaktır. Tahta Köprü Barajının rezervinin yükseltilmesiyle ve Reyhanlı Barajının su tutmaya başlamasıyla ikinci aşama olan sulama ihaleleri de kademe kademe yapılmakta, en kısa süre içerisinde sorun çözülecek. Sayın Vekilimiz konuyu Ankara’da sıkı bir şekilde takip ediyor ve Hatay’a ile Kırıkhan’a gelmesi gereken yatırımlar konusunda da gayreti var, ben kendisine buradan teşekkür ediyorum. Gelen sorunlarla ilgili arkadaşlarımız notlarını aldı, tekrar bir değerlendirme yaparak yapılan işleri tekrar gözden geçireceklerini düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yeterli güvenlik gücü vardır, savunma sanayimizde yapmış olduğumuz yatırımlar göz kamaştırır niteliktedir. Kendi silahını üretebilen nadir ülkelerden biri haline geldik dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum. Sıkıntılar var fakat bunların hepsinin üstesinden gelebilecek güçte, kabiliyette bir hükümet var. Pandemi sürecinde fabrikalar, tedarik zincirleri kapanmadı. İngiltere gibi bir ülkede tedarik zinciri sağlanamadı, İspanya gibi bir ülkede hastane koridorlarında insanlar öldü. Fakat bizlerin 5 yıldız standartında hastanelerimiz, okullarımız, havaalanlarımız, yollarımız var dolayısıyla bununla gurur duymamız lazım. Yeter mi yetmez daha iyisini yapacağız, daha fazla feragat edeceğiz Allah’ın izniyle bu milleti en üst seviyede yaşatmaya çalışacağız, enerjimizi kalkınmaya, yatırıma yönlendireceğiz. Ben tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Vali Doğan, başkanlığında gerçekleştirilen toplantının akabinde beraberindeki heyet ile birlikte inşaat çalışmaları devam eden Kırıkhan Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.