DOLAR 32,5256 -0.06%
EURO 35,0774 0.47%
ALTIN 2.437,050,59
BITCOIN 21069381,06%
Hatay
23°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Vali Yardımcısına Müebbet İstemi!

Vali Yardımcısına Müebbet İstemi!

ABONE OL
14 Ekim 2021 10:58
Vali Yardımcısına Müebbet İstemi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da, avukat kardeşi ile annesini tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat’ın yargılanmasına devam edildi.Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu Tolga Polat, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, tarafların avukatları ve tanıklar da hazır bulundu.Tanık olarak dinlenen E.D, olayın görgü tanığı olmadığını belirterek, ailedeki sorunlarla ilgili bildiklerini anlattı.

TOLGA POLAT’IN BABASINI EVDEN KOVMUŞLAR

E.D. olaydan bir süre önce, kendisini arayan sanığın babasının köydeki arazisine kendisini götürmesini istediğini belirterek, “Arabada ‘Amca nasılsın?’ dediğimde ‘İyi değilim, yengen beni evden kovdu, Altuğ bana vurdu. Bu söylediklerimden Tolga’nın haberi olmasın. O dışarda zor şartlar altında çalışıyor.’ dedi. Daha sonra Tolga P. ile görüştüğümde bu konudan kendisine bahsettim. Benim tüm görgüm ve bilgim bu kadardır” ifadelerini kullandı.Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Tolga Polat ile kardeşi Altuğ Polat ve annesi Afiyet İkbal Polat arasında, baba Şeref Polat’ın mal varlığının yönetimi konusunda ara ara ihtilaf bulunduğunu belirtti.Savcı, ihtilaf nedeniyle sanığın bir tarafta, anne ve diğer oğlunun ise karşı tarafta durduğunu, bu yüzden anne ve oğlu Altuğ Polat’ın sanığa zaman zaman olumsuz söz söyledikleri ve davranışlar sergilediklerini bildirdi.

SAVCI KASTEN ÖLDÜRME SUÇLARINDAN MÜEBBET İSTEDİ

Ayrıca suç tarihinde sanık Tolga Polat’ın ruhsatlı tabancasıyla annesi ve kardeşinin bulunduğu eve gittiğini, önce apartman merdiveninde karşılaştığı kardeşi Altuğ Polat’ı, daha sonra eve girerek annesi Afiyet İkbal Polat’ı öldürdüğünü anlatan savcı, sanığın “alt veya üst soya karşı kasten öldürme” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık Tolga Polat ise mütalaaya karşı yazılı ve sözlü savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde 11 Ağustos 2020’de avukat kardeşi Altuğ Polat (41) ile annesi Afiyet İkbal Polat’ı (66) tabancayla öldürmüştü. İntihar etmeye çalışırken babası tarafından vazgeçirildikten sonra polise teslim olan Tolga Polat hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılmıştı.AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.