DOLAR 32,4643 -0.08%
EURO 34,8138 -0.55%
ALTIN 2.438,910,13
BITCOIN %
Hatay
22°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Valilik’ten Boğulma Olayları Mesajı

Valilik’ten Boğulma Olayları Mesajı

ABONE OL
29 Temmuz 2022 14:06
Valilik’ten Boğulma Olayları Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valiliği, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesine Yönelik Alınacak Tedbirler Genelgesi Gönderdiğini belirtti.

Hatay Valiliği, İçişleri Bakanlığı tarafından suda boğulmalara ilişkin alınacak önlemlerle ilgili genelgesini internet sitesinde yayınladı.

“Bakanlığımız son dönemde meydana gelen boğulma vakalarına karşı valilikleri uyardı. Bakanlığımız gönderdiği genelge ile valiliklerden can güvenliği riski taşımayan deniz, göl, yüzülebilir yerlerin her yıl mart ayının sonuna kadar serbest olmasını istedi.

Bakanlığımız 2022 yılında meydana gelen 476 suda boğulma olayında 244 kişin hayatını kaybetmesi, 287 kişinin kurtarılması üzerine 81 İl Valiliğine “Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesine Yönelik Alınacak Tedbirler” konulu genelge gönderdi. Genelgede denizler, göl ve göletler, barajlar, sulama kanalları, akarsu yatakları ve havuzlarda meydana gelebilecek boğulma olaylarının ve can kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem arz ettiği belirtildi.  5442 sayılı İl İdaresi Kanununun  11’inci maddesince “İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteaallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır.” hükmü hatırlatılarak, boğulma olaylarının önüne geçilmesi için valiliklerden şu tedbirlerin alınması istendi.

İsmet Gültekin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.