DOLAR 32,3431 0.28%
EURO 35,1084 -0.09%
ALTIN 2.310,981,48
BITCOIN 22937433,74%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatan Satıcılarına Devlet Desteği

ABONE OL
5 Mayıs 2022 15:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

20 Nisan gecesi çıkan Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye’deki gayrimenkulleri yurtdışında pazarlayan emlakçılara devlet desteği geldi.

Diğer bir deyişle gayrimenkul sektörü hizmet ihracatı kapsamına alındı.

Cumhurbaşkanı kararı uyarınca, konut, ticari ve diğer taşınmaz alanlarında her türlü gayrimenkul hizmeti veren Türkiye’de yerleşik şirketler, diğer kurum ve kuruluşlar desteklenecek.

Bu kurum ve kuruluşlara Ticaret Bakanlığı tarafından 1.8. milyon liraya kadar reklam desteği verilecek.

Fuarlara ve etkinliklere katılan için etkinlik başına 300 bin TL’ye kadar destek sağlanacak.

Ülkemizdeki gayrimenkulleri yurtdışında pazarlayıp satsınlar diye Ticaret Bakanlığı emlakçılara inanılmaz devlet destekleri verecek.

Karara göre, Türkiye’deki gayrimenkulleri yurtdışında pazarlayıp satan şirketlere tescil edilmiş markalarının yurtdışında tescili ve korunması için bu giderlerinin yüzde 50’si oranında, yıllık en fazla 600 bin TL tutarında destek verilecek.

Diyelim ki bir emlakçısınız ve Fas’a gidip ülkemizde daire alacak Faslı arıyorsunuz. Bu amaçla Fas’a bir emlakçı bürosu açtınız. Devletimizden bu büronun kirası için yılda 3,6 milyon TL alabileceksiniz.

Fas TV’lerine, billboardlara reklam verdiniz, broşürler yaptınız. Devletimiz bu giderleriniz için yılda 1.8 milyon TL verip sizi rahatlatacak.

Ya da Türkiye’den 5-6 emlakçı toplandınız Fas’a 10 günlüğüne ülkemizin gayrimenkullerini pazarlamaya gittiniz. Uçak biletiniz, oteliniz, Fas’taki transfer harcamalarınızın hepsini devletimiz 1 milyon TL’ye kadar karşılayacak.

Ülkemizi satmak isteyenlere her türlü devlet desteği var!

Vatanı satmak, kara para aklamanın yeni adı olabilir. Oysa bu vatan, onu parsel parsel satanların değil; uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır!

Bu vatan; milleti soyan hırsızların, hırsızlığa göz yuman aymazların, vatan toprağını peşkeş çeken soysuzların, rant peşinde koşan arsızların, ülkenin geleceğini karartan beceriksizlerin, halkın değil kişisel çıkarını gözetenlerin, vatan hainlerinin ve işbirlikçilerinin vatanı değildir.

Bu vatan; toplumsal duyarlılığı yüksek yardımseverlerin ve topyekûn bilinçli yurtseverlerin vatanıdır!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.