DOLAR 32,6028 0.39%
EURO 34,8083 0.19%
ALTIN 2.497,050,52
BITCOIN 21146224,75%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Vatandaşlarımız Ucuz Ürüne Ulaşamadı

Vatandaşlarımız Ucuz Ürüne Ulaşamadı

ABONE OL
17 Ağustos 2022 13:17
Vatandaşlarımız Ucuz Ürüne Ulaşamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Bakkal Ve Bayiler Oda Başkanı Mehmet Çöloğlu Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı Mağazalarda yapıldığı söylenen indirimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu

 “Vatandaşlarımıza ucun ürün ulaştırıldığı söylenemez. Vatandaşlar kuyruklara girerek saatlerce bekledikten sonra indirimdeki ürünlere ulaşamazsa bu durum toplumun daha fazla moralinin bozulmasına sebep olur.” diyen Başkan Çöloğlu sözlerini şöyle sürdürdü.

ESNAF’IN SUÇU NEDİR

“Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı Mağazalarında ki indirimler toplumun tamamına ulaşacak şekilde organize edilemiyorsa, Vatandaşlarımıza ucun ürün ulaştırıldığı söylenemez. Vatandaşlar kuyruklara girerek saatlerce bekledikten sonra indirimdeki ürünlere ulaşamazsa bu durum toplumun daha fazla moralinin bozulmasına sebep olur. Ariyetten Tarım Kredi Kooperatiflerinde satılan ürünlerin çoğunun fiyatı piyasada satılan aynı ürünün fiyatından daha pahalı, yapılan indirim neye göre yapılacak. Eğer kendi sattıkları fiyatlardan yapacaklarsa bu durum Vatandaşlarımıza cazip gelmeyecektir.

Peki Devlet kanalıyla yapılan bu indirimlerin zararı hazineden karşılanıyorsa piyasalarda yaşanacak haksız rekabetten doğacak sıkıntı nasıl telafisi edilecek. Maden bu indirimleri yapıyor o zaman üzerine fiyat yazıp bizim Esnaflarımıza da verin Vatandaşlarımıza daha çabuk ulaştıralım.

Krizlerin her zaman en büyük mağduru olan Esnaf’ın suçu nedir. Bu durum ne zamana kadar devam edecektir. Böyle dökme suyuyla değirmen döner mi. İster Tarımda olsun isterse İmalat sektöründe olsun siz girdilerde (mazot, gübre, enerji) indirim yapmazsanız piyasada güven ortamını ulaştıramazsanız. Eğer hazine tarafından bazı zararlar karşılanacaksa bunun girdi maliyetlerinin düşürülmesi için yapılmalıdır. Aksi taktirde Vatandaşlarımızı bu kuyruklara mahkum etmeye devam ederiz. Bunun da toplumun çok küçük bir kısmına faydası olur”

İsmet Gültekin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.