DOLAR 32,3400 0.23%
EURO 35,1184 -0.14%
ALTIN 2.305,871,26
BITCOIN 22911263,63%
Hatay
12°

KAPALI

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatandaşların Büyük Korkusu

Vatandaşların Büyük Korkusu

ABONE OL
25 Ocak 2023 11:44
Vatandaşların Büyük Korkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sokak hayvanlarının cadde ve sokaklarda başıboş ve sürü şeklinde dolaşması vatandaşları tedirgin ediyor. Saldırgan olan başıboş köpeklerden endişe duyan vatandaşlar ise konuyla ilgili olarak yetkililerin bir çözüm bulmasını istedi.

NEDEN DUYARSIZ KALINIYOR?

Hayvan hakları koruyucuları da duruma el altılaması taraftarı oldu. Vatandaşlar barınak yetersizliği nedeniyle köpeklerin sokaklara salındığını belirterek bu soruna Hatay’ın merkezi dahi her bölgesinde  rastladıklarını ve hiçbir çare bulunmadığını, sokakları artık kullanamadıklarını ve çok tedirgin olduklarını ifade ettiler.

ENDİŞE DUYUYORUZ

Uzun bir süredir başıboş köpekler nedeniyle yaşanan sorunlara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Yetkililere şikâyette bulunan vatandaşlar sorunun çözüme kavuşmadığını belirterek, “Birçok noktada sürü şeklinde dolaşan bazen saldırgan olan köpekler bizleri çok tedirgin ediyor. İş yerimize giderken, çocuklarımızı okuluna götürürken, mahalle aralarında park kenarlarında saldırgan köpekler endişe duymamıza neden oluyor.” dediler.

ÇOCUKLAR ÇOK KORKUYOR

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaşları gördüklerinde daha çok korktuklarını belirten vatandaşlar; “Bu manzaralar ne yazık ki Hatay’ın her yerinde yaşanıyor. Kış uygulamasına geçilmediği için saatler de geri alınmadı. Çocuklarımız sabah saatlerinde henüz her yer karanlıkken okula gidiyorlar. Korku ve endişe içindeyiz.” dediler.

Saldırgan sokak köpeklerine çözüm getirilmesini talep eden vatandaşlar yetkililerin bu konuda hassasiyet göstermesini talep ettiler. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.