DOLAR 32,5666 0.03%
EURO 34,8433 -0.09%
ALTIN 2.427,38-0,10
BITCOIN 2105169-3,13%
Hatay
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Vekil Topal Kararname’ye Tepki Gösterdi

Vekil Topal Kararname’ye Tepki Gösterdi

ABONE OL
10 Ağustos 2022 10:56
Vekil Topal Kararname’ye Tepki Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Eğitim Sen Samandağ Şubesinde düzenlenen toplantıda, öğretmenler Pelin Akbaş ile Çağdaş Can’ın Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerine son verilmesine tepki gösterdi.

İhraç edilen öğretmenlerin görevlerine iadesi gerçekleşene kadar üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyleyen Milletvekili Serkan Topal, “Dünyanın hangi ülkesinde, birdenbire, hukuksuz bir şekilde bir devlet memurunu bir vatandaş gözaltına alınıyor ya da içeri atılıyor, ihraç ediliyor. Var mı dünyada örneği? Var nerede diktatörlüğün olduğu yerlerde, tek adamın olduğu yerde, padişahlığın, krallığın olduğu yerlerde. Maalesef bu ülkede geldiğimiz nokta bu. Şunu ifade etmek istiyorum değerli öğretmenlerim. Daha önce olduğu gibi bugünde, yarında her zaman sizin yanınızda olacağımızı burada bir kez daha yineliyoruz. Buradan iktidara sesleniyoruz, gideceksiniz. Daha dün milyonlarca insanın, atanmayan, atama bekleyen, çalışan, emek harcayan velilerimizin, çocuklarımızın, üniversite mezunlarının günahına girdiniz. Bir tek kişi gözaltına alınmadı ama gelin görün ki demokratik alanda hakkını savunan, eleştirisini yapan bir devlet memurumuz açığa alınıyor.” şeklinde konuştu.

BUNUN ADIN İNSANLARIN GELECEĞİNİ ÇALMAKTIR

Bunun adı emek hırsızlığıdır, bunun adı gasptır, alın teri hırsızlığıdır, insanların geleceğini çalmadır, bunun adı diktatörlüktür diyen Vekil Topal; ”Hiç kimse merak etmesin bu diktatörlüğe son vereceğiz, bu hukuksuzluğun hesabını soracağız. Size sözümüz olsun bu arkadaşlarımız görevlerine iade edilinceye kadar bize ne görev düşüyorsa onu yapacağız. Ama şunun da sözünü veriyoruz, bu arkadaşlarımıza daha öncede olduğu gibi kanun hükmünde kararnameyle son dakikada 10 binlerce vatandaşımızın günahına girenlerin tamamına hesabını sormakta bizim boynumuzun borcudur. Burada hem sözümüz olsun hem de ahdımız olsun. Sayın Milli Eğitim Bakanı, eğer sizin yüreğiniz varsa istifa edersiniz. Binlerce, on binlerce çocuğun günahı boynuzdadır. Onunda günü geldiğinde hesabını soracağız.” diye konuştu.

“ÇOLUĞUNUZ ÇOCUĞUNUZLA AÇ KALIN!” DENİYOR

Eğitim Sen Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı, toplantıdaki açıklamasında; ”Ülkenin gündeminin yine halka, emekçilere yönelik saldırılarla dopdolu olduğunu söyledi ve şunları dile getirdi: “Bir ülke düşünün ki yönete(meyenler)nler, halkı açlığa, yoksulluğa, adaletsizliğe gark etmenin bin bir türlü yolunu bulmuş, hiç durmadan saldırıyor. Bir ülke düşünün ki gündemi sadece açlık, yoksulluk, halka saldırı, katliam yani dizginlenemeyen bir adaletsizlik.  Bu adaletsizliklerin en can yakıcı noktalarından birisi hiçbir hukuki dayanağı olmayan, tamamen iktidarın zorbalığına, bu zorbalığın yarattığı keyfiliğe dayalı işten çıkarmalar yani ihraçlardır. Bu perspektifle son olarak ihraç edilen öğretmen arkadaşlarımız Pelin Akbaş YEŞİL ve Çağdaş CAN nezdinde tüm KHK mağdurları için mücadele ve dayanışmayı büyüterek sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna buradan ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.