DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20846892,33%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
YA KARANLIK YADA ÜSTÜ AÇIK!

YA KARANLIK YADA ÜSTÜ AÇIK!

ABONE OL
23 Aralık 2021 13:04
YA KARANLIK YADA ÜSTÜ AÇIK!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın merkez ilçesinde bulunan ve tarihi önemiyle ön plana çıkan Uzun Çarşı’nın güzelliğine tamamlanamayan restorasyon çalışmaları nedeniyle gölge düşüyor. Yağmurdan ve güneşten korunmak için üstü kapatılmaya çalışılan çarşıda, restorasyon çalışmaları tamamlanmak bilmiyor.

ALTYAPI DA ÜSTYAPI DA YETERSİZ

Üstü kapatılmaya çalışılan çarşının, birçok noktasında hala kapanmayan yerler görülürken,  yağan yağmurlarla beraber, çarşı içerisindeki altyapının da yetersiz olduğu gözler önüne serildi. Birçok dükkanın sular altında kaldığını ifade eden esnaf, üstyapının bir an öncesi bitmesi ve artık altyapıya da düzen getirilmesi gerektiğini savundular.

ÇARŞI KARANLIKTA KALIYOR

Diğer yandan çarşının görsel mimarisini etkileyen en önemli sorunlardan biri de ışık yetersizliği oluyor. Sabah erken saatlerde yada akşam geç saatlerde çarşıya uğrayan vatandaşların ışık yetersizliğinden şikayetçi olduklarını söyleyen çarşı esnafı, “Bizim kendi tabela ve aydınlatma ışıklarımız bir yere kadar aydınlatıyor. Nitekim çarşı içerisinde aydınlatma yetersizliğimiz var, üst yapı, alt yapı çalışmalarının yanı sıra ışıklandırma çalışmalarının da bir an öncesi başlaması gerekmektedir. Yetkililerimizin Hatay’ın ve hatta Türkiye’nin önemli değerlerinden olan Tarihi Uzun Çarşı’mıza bir hassasiyetle yaklaşmalarını diliyoruz” diye konuştular. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.