DOLAR 32,3635 0.13%
EURO 35,0293 -0.15%
ALTIN 2.324,130,21
BITCOIN 2266965-0,29%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem

Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem

ABONE OL
7 Ocak 2022 15:55
Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hatay Şube Müdürlüğü ekipleri, Amanos Dağları’ndaki yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Ekipler, Amanos Dağları’nda kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için harekete geçti.

Çalışma kapsamında İskenderun, Hassa, Kırıkhan ve Belen ilçelerinin eteklerindeki noktalara saman, yonca, havuç ve maruldan oluşan 4 ton yem bırakıldı.

Ekipte yer alan Metin Seyitoğlu, AA muhabirine, kış boyunca yem bulmakta zorluk çeken doğadaki yaban hayvanları için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Soğuk havanın yaban hayvanlarını olumsuz etkileyebildiğini aktaran Seyitoğlu, şunları kaydetti: “DKMP Hatay Şube Müdürlüğü olarak, doğadaki yaban hayvanları yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorluk yaşadıkları için, yüksek kesimlere yem bırakma çalışması başlattık. Yılın ilk günlerinden itibaren yaptığımız çalışmalar kapsamında saman, yonca, havuç ve marul olmak üzere 4 ton yem bırakıldı. Kar yağışı devam ettiği sürece, bölgede yemleme çalışmalarımıza devam edeceğiz.” AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.