DOLAR 32,5914 0.08%
EURO 35,0283 0.43%
ALTIN 2.429,310,27
BITCOIN 2090815-3,68%
Hatay
23°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
Yakın Zamanda Seferlere Başlıyoruz

Yakın Zamanda Seferlere Başlıyoruz

ABONE OL
29 Nisan 2022 17:13
Yakın Zamanda Seferlere Başlıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Yakın zamanda HADO seferlerine başlayacaklarının müjdesini verdi.

İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürü Murat Orhan’la görüşen Başkan Savaş konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda, “Hatay Deniz Otobüslerimizin KKTC’nin Girne ve Gazimağusa kentlerine düzenleyeceği seferler konusunda İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürü Murat Orhan ve işletme yöneticileri ile görüştük. Yakın zamanda seferlere başlıyoruz.” Dedi.

TİCARET ARTACAK

HADO projesiyle ilgili olarak daha önce detaylı açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok ise HADO ile ilk aşamada KKTC’nin Mağusa Limanı’na KKTC bayrağıyla düzenli olarak yolcu taşınacağını bildirmiş, sonraki aşamada İsrail, Libya ve Lübnan’a sefer düzenlenmesinin planlandığını vurgulamıştı.

Ok, “HADO Limanı’na, 100 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde rıhtım inşa edilirken burası 500 groston altı teknelere uygun inşa edildi. Limanda, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından belirlenen, denizcilik sektörüne ait tüm güvenlik gereklilikleri yerine getirildi. Tesis, Cumhurbaşkanı Kararı ile deniz hudut kapısı olarak da ilan edildi. Tesiste Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün talepleri doğrultusunda gerekli fener ve diğer donanımlar temin edildi, sertifika şartları yerine getirildi ve terminalin gümrüklü saha ilan edilmesi için gereken işlemler de gerçekleştirildi.”

Ok, limanın hudut kapısı olması nedeniyle gümrük işlemleri için 80 metrelik mega yatların da buraya yanaşmasını öngördüklerini belirterek, Akdeniz’deki uluslararası mega yatları bölgeye beklediklerini kaydetti.

CUMA ZEYYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.