DOLAR 32,4219 -0.17%
EURO 34,8016 0.15%
ALTIN 2.497,600,54
BITCOIN 20775810,64%
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
YAŞ SADECE BİR SAYI!

YAŞ SADECE BİR SAYI!

ABONE OL
22 Haziran 2021 09:54
YAŞ SADECE BİR SAYI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzmeye 9 yaşında başlayan ve katıldığı çeşitli yarışmalarda 144 altın, 136 gümüş ve 95 bronz madalyanın sahibi olan 64 yaşındaki emekli sınıf öğretmeni Kamil Köseoğlu, ödüllere doymuyor. Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda açık su ile havuzda serbest, kelebek, kurbağalama ve sırtüstü branşlarında birçok madalya kazanan Köseoğlu, başarılarına yenilerini eklemek için çalışmalarına devam ediyor.

“TÜRKİYE’Yİ VE HATAY’I TEMSİL ETMEKTEN GURUR DUYUYORUM”

Kamil Köseoğlu, Hatay Asi Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, bu yaşına gelmesine rağmen ülkesini ve Hatay’ı temsil ettiği için gurur duyduğunu söyledi. 2021’de gerçekleşen yarışmalarda 60-64 yaş kategorisi bin metrede birinci olduğunu dile getiren Köseoğlu, “1958 yılında Antakya’da doğdum, babam eski futbolcu ve futbol hakemlerindendir. Bende 1967 yılında ilk olarak Antakya Yüzme Havuzu’nda yüzmeye başladım ve ilk yarışımda 1968’de İstanbul Heybeliada’daydı. İlk Antakya’nın küçük yüzücüsüydüm şuanda da 2021 yaş itibariyle Antakya’nın en büyük yüzücüsüyüm. 200 kelebek 2018 ve 2020 Türkiye rekortmeniyim. 2021 yılında yapılan 12. Uluslararası Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nda 60-64 yaş kategorisinde bin metrede birinci, 2 bin metrede ikinci olarak açık deniz yarışına katıldım ve madalya aldım. Madalyalarımın hepsini Hatay halkına armağan ediyorum” diye konuştu.

“YAŞINIZ KAÇ OLURSA OLSUN YÜZMEDEN KOPMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Yüzdüğü zaman dış dünyadan ve kötülüklerden uzaklaştığını söyleyen Köseoğlu, şöyle devam etti: “9 yaşında yüzmeye başladım, yaşım şuan 63 ve tahmin ediyorum 54 yıldır yüzmenin içerisindeyim. Gerek yüzme sporcusu, gerek idarecisi, gerek yüzme il temsilciliği ve en son olarak ta master yüzücüsü olarak yüzmeye devam etmekteyim. 54 yılım yüzmede geçti. Bu bir aşk, kimsenin zorlaması yok, sırf kendi idealim ve hayalim olduğu için yüzmeye devam ediyorum. Yaşınız ne olursa olsun yüzmeden kopmak mümkün değil. Spor yaptıkça insan dinç ve sağlıklı kalıyor. Ayrıca kendini de bir yaşam tarzına hazırlamış oluyor. Kısaca ben şuan ikinci baharımı yaşıyorum. Ben bu yaşıma kadar ilaç kullandığımı yada rahatsızlık çektiğimi hatırlamıyorum. Bununda sebebi sporla alakalı olmamdır. Her gün spor yapmam ve metabolizmamın iyi çalışması nedeniyle hastane kapısı aşındırmadım. İnşallah ta ömrümüzün sonuna kadar böyle devam eder. Yüzdüğüm süre yada antrenman zamanı içerisinde bütün yorgunluğumu unutuyorum, bütün dertlerimi unutuyorum. 1 saat, 2 saat ne kadar spor yaparsam o kadar süre içerisinde kendinizle mücadele ediyor, hiçbir kötülüğe kapı açmıyorsunuz. Dışarıdaki insanların o an yaptıkları hiçbir şeyi görmediğiniz için mutlu kalıyorsunuz.”

“GENÇLER SPOR SİZİ KÖTÜLÜKLERDEN KORUR”

Gençlere ve yüzme sporu meraklarına da seslenen Köseoğlu, “Herkes spor yapsın, kötü alışkanlıklardan kurtulmanın en güzel yolu spordur. Gençler spordan ve sosyal aktivitelerden uzaklaşmadığınız sürece kötülüklerden korunmuş ve arınmış olursunuz” şeklinde konuştu.

İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Boğaz Maratonu’na hazırlandığını da aktaran Köseoğlu, orada elde edebileceği bir derece ile çok mutlu olacağını anlattı. İsmet GÜLTEKİN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.