DOLAR 32,5749 0.1%
EURO 35,0130 0.51%
ALTIN 2.429,900,30
BITCOIN 2091976-3,82%
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe

YAŞLILARA AZ HÜRMET

ABONE OL
18 Haziran 2022 12:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bizlere küçüklüğümüzden beri yaşlılara saygılı ve hürmetli olmamız gerektiği öğretilirdi, mahallede oynarken yaşlı, ihtiyar birini görünce koşarak elini öperdik.

Böyle ortamlarda büyüdük, ama şimdilerde görüyorum ki maalesef ne yaşlıya ne ihtiyara hürmet var. Bu yaşanan kıymet bilmezlik son günlerde en çok toplu taşıma araçlarında görülmeye başlandı. Bilindiği üzere 65 yaş üstü olan vatandaşlar toplu taşımada belediyelerin verdiği ücretsiz kartlardan faydalanmaktadır. Diğer şehirleri bilmem ama ilimizde maalesef bu konuda 65 üstü vatandaşlar ciddi manada hor görülüp örseleniyor, her gün toplu taşımayı kullanan biri olarak sadece şahit olduklarımı yazmak istiyorum. Herkesin bildiği mavi otobüs denilen özel halk otobüsleri dışında kalan toplu taşıma araçları 65 üstü vatandaşlara hiçbir şekilde normal bir yaklaşım göstermiyor burada herkesi bir kefeye koymak haksızlık olur elbette ama çoğu dolmuş şoförü bu haksız vicdansız muameleyi yapıyor çoğu şahit olduklarıma müdahale etmişliğimde vardır.

Şoförler binen 65 üstü vatandaşa saygı çerçevesi dışında muamele uyguluyor ve kırıcı laflar ediyor herkesin içinde kendisini aşağılayarak hor görüyor. Kimse kusura bakmasın kanunların verdiği bu hakkı kimse sorgulayıp insanların gururlarıyla oynayamaz. Bir başka konuda yolda gördüğü yaşlı insanlara durmayan dolmuş şoförleri, yine benim şahit olduğum konudur bu kimsenin anlatmasına söylemesine gerek yok, sırf yaşlı diye ve ücretsiz binecek diye yolcuyu yolda bırakıp almamak ve zaten para vermiyorlar diye söylenip kendini haklı çıkarmaya çalışmak ne vicdana nede insanlığa sığar. Ciddi anlamda vatandaşlarımızın gururlarını yıkan ve örseleyen bu davranışlara UKOME’nin acilen çözüm üretmesi gerekmektedir her gün yaşanan bu tartışma ortamına bir çözüm bulunmalıdır gerekirse şoförler ciddi eğitime alınmalı veya vatandaşların ücretsiz seyahat olayının bir hak olduğu anlatılmalıdır. Yetkilileri göreve davet ediyorum ve her ortamda bu durumu anlatacağımı ifade etmek istiyorum bu ulaşımdaki nezaketsizlik son bulsun. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.