DOLAR 32,6619 0.46%
EURO 34,8573 0.07%
ALTIN 2.502,100,73
BITCOIN 20272680,55%
Hatay
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İSTE’de Mezuniyet Coşkusu

İSTE’de Mezuniyet Coşkusu

ABONE OL
28 Haziran 2022 12:04
İSTE’de Mezuniyet Coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) mezuniyet heyecanı yaşandı. 2021- 2022 akademik yılı mezuniyet töreni İSTE Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Törende fakülteler, yüksekokullar, konservatuvar, enstitü ve meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler keplerini havaya atarak, üniversite hayatlarını başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadı. Düzenlenen mezuniyet törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, hayırsever iş insanı Recep Atakaş, hayırsever iş insanı Nuri Üysen, protokol üyeleri ile birlikte İSTE akademik ve idari personelleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAK, BİZLERİ GURURLANDIRACAKSINIZ

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) 7. Dönem Mezuniyet Töreni’nde açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, öğrenci ve misafirleri selamlayarak başladığı konuşmasında “İskenderun Teknik Üniversitesi’nin yeni mezunları; Sizler, bugün burada artık misafirimiz olarak bulunuyorsunuz. Eminim ki, buradan ayrıldıktan sonra, her biriniz ilim ve bilim yolunda güzel işlere imza atacak, bizleri gururlandıracaksınız.” dedi.

Göreve geldiği ilk günden itibaren teknoloji odaklı eğitime verdikleri öneme değinen Rektör Depci, öğrenci merkezli bir yönetim politikası izlediklerini belirterek “Göreve başladığımız ilk andan itibaren tüm çalışmamız ve gayemiz sizlere daha iyi imkânlar sunmak içindi. Sizlerin daha iyi eğitim alması adına her türlü yeniliği İSTE bünyesine katarak hayata geçirdik; her fakültemize yeni laboratuvarlar kazandırdık, yeni merkezler açtık: İSTE Genişletilmiş Gerçeklik Laboratuvarı, Fabrika Otomasyon Deney Laboratuvarı, Elektronik ve bilgisayar laboratuvarı, Sağlık Hizmetleri Uygulama Laboratuvarı ve Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Laboratuvarı, 3B Tasarım ve Prototipleme Atölyesi Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Tek. Laboratuvarı, Otonom Araçlar Atölyesi,  CNC Atölyesi, Kaynak Atölyesi, İHA Üretim Atölyesi, 300 kişilik mimarlık çizim stüdyosu, Gastronomi Mutfağımızı, İlk defa Genel Fizik Laboratuvarları, Genel Kimya Laboratuvarı, Yakıt Laboratuvarı, Dijital Video Çekim Atölyesi, Sesli Kitap Atölyesi, İSTE-TÖMER Dil Geliştirme Atölyesi ve Uluslararası Öğrenci Gelişim Merkezi, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) iş birliği ile Liman Vinç Simülatörü Merkezi, Deniz Ticaret odamız tarafından Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Atölyesi gibi bir çok atölye ve laboratuvarı üniversitemize kazandırdık.” dedi. 

22 Haziran’da açılışı yapılan Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezi’nin üniversitenin bilgisayar üssü olarak her daim işlevsel, erişilebilir bir merkez olarak öğrencilerin hizmetinde olacağının altını çizen Rektör Depci, “bugün burada, sizlere bakınca anlıyorum ki hiçbir çabamız boşa gitmemiş. Yapacağımız yerli ve milli hamlelerle, daha çok çalışacak İSTE’yi, şehrimizi ve ülkemizi hep birlikte daha iyi yerlere taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin hiçbir zorluktan ve mücadeleden kaçmamaları gerektiğini de belirten Rektör Depci, “Türkiye Cumhuriyeti’nin asil evlatları olarak, geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Sizler, bu ülkenin aydınlık yüzleri olacaksınız. Ülkesi ve milleti için çalışacak, üretecek, daha iyi bir gelecek inşa edecek olan sizlersiniz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Hepiniz Allah’a emanet olun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Mezuniyet töreni, öğrencilere diplomalarının takdim edilmesi ve kep atma töreninde yaşanan renkli anların fotoğraflanmasıyla sona erdi. Mezuniyet sonrasında yer alan konserle, öğrenciler gönüllerince eğlenerek coşkulu bir mezuniyet yaşadı.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.