DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2066950-2,32%
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

Aşı, Kapama, Tedbirler…

ABONE OL
10 Nisan 2021 11:45
1

BEĞENDİM

ABONE OL


Merhaba, gevşeme sonra risk haritamız kızıla boyanırken bulaş riski hızla arttı. Ve artmaya devam ediyor vaka sayısı 8 Nisan itibariyle 55.941 rakamına ulaşarak rekora koşuyor.
Tedbirlerin gevşemesi işe yaramadı uyarılar halkta karşılık bulamadı. Risk haritasının her güncellenmesinde biraz daha biraz daha kızardık.
Cumhurbaşkanımızın tekrardan sıkı önlemler alınacağı demesini tam kapama olarak algılamak istiyorum. Ramazan ayında tam kapama uygulanarak Oruç ayından vaka sayılarını tekrar sıfırlamak istiyor. Tatil sezonu kaçırmak istemiyor, yurtdışından gelecek turistlerle ekonomiye bir fayda sağlamayı planlıyor.
Sağlık Bakanlığı’nın herkesi Korona Virüs aşısına davet etmesi sonrası, hastanelerde aşı kuyrukları oluşmaya başladı. Nitekim randevu alarak hastaneye giden vatandaşlar ise ‘aşı yok’ cevabını alabiliyor.
Yakinen tanıdığım arkadaşımın abisi randevu almasına rağmen aşı olamadı iki defa tekrarlanan bu durum akıllarda soru işareti bırakıyor.
Gelecek denen aşıların tamamı maalesef gelmedi ve öngörülen programın gerisinde kalındı. Yukarda bahsettiğim durumda buna örnek olsa gerek…
Birinci dozu 10 milyon küsür ikinci dozu ise 7 milyon küsür kişi aşılanarak toplamda 18 milyon kişi aşılanmış oldu.
Bahse konu olan gelecek denen aşılar maalesef tamamı gelmedi.
Yerli aşıda ise hala çalışma devam ediyor, 2. faz çalışmaları bitmek üzere yanı sonbaharda inşAllah bitmiş olur.
Konu tedbirlere gelince de süreç tam kontrol altına alındı derken maalesef ülkenin dört bir yanında coşkuyla lebalep kongrelerin yapılması ve gevşemelerin uygulanmasıyla tekrar yukarı yönlü hareket başladı.
Ve devam ediyor…
Tam Kapama Şart!
Yoksa her gün yüzlerce insanımızın vefat haberini almaya devam edeceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.