DOLAR 32,3299 0.23%
EURO 35,0688 -0.19%
ALTIN 2.294,450,76
BITCOIN 22833270,90%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Devletin soğan-patates şovu

ABONE OL
21 Nisan 2021 15:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sevgili okurlarım! Yoksulluk, günümüz Türkiye’sinin en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Zenginin daha zengin, fakirin daha fakirleştiği bu düzen beraberinde birçok sosyal sorunların artışına yol açmaktadır.

İnsanlar iyi bir yaşama kavuşmak için gerekli kaynaklara, becerilere ve fırsatlara erişememek yüzünden güçsüz düşmekte ve sıkıntı çekmektedirler. Yoksulluk veya fakirlik, günlük temel ihtiyaçların tamamını veya büyük bir kısmını karşılayacak yeterli gelire sahip olamama durumudur. Özellikle, yiyecek, içecek, barınma, giyim-kuşam gibi temel ihtiyaçlarına zor erişmek veya erişememektir.

Hatırlarsınız: Niğdeli ve Nevşehirli çiftçi isyanlardaydı. Ürettikleri patates ve soğan ellerinde kalmış, tarlada ve depoda çürümeye terkedilmişti. Devletin önlem alması için muhalefetin dilinde tüy bitti. Siyasi iktidar aylarca ne muhalefetin çağrısını duydu, ne de çiftçilerin çığlığına kulak verdi. Çünkü seçim zamanı değildi.

Ta ki CHP’li belediyeler bu ürünleri köylüden satın alıp halka dağıtmaya başlayıncaya kadar! Ve sonunda AKP’nin siyasi kıskançlığı depreşti. Saray insafa geldi; muhalefetin çağrısıyla üreticinin elinde kalan patates-soğanları alıp yoksullara dağıtmaya karar verdi. Böylece dünyada eşi benzeri görülmemiş, ibretlik bir Ramazan senaryosu gerçekleşti. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) çürüme ve çimlenme aşamasına gelen ürünleri köylüden alıp götürmeye başladı.

Her biri Ay yıldızlı Türk bayraklarıyla donanmış 10 TIR ve reklam afişleriyle süslü eskortlar eşliğinde İstanbul’a taşınan ve Osmanlı payitahtının girişinde vilayet ricali tarafından Devlet töreniyle karşılanan soğan ve patatesler, tabiat ananın patatesi ve soğanı olalı beri böyle bir izzet ve şerefe nail olmamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, TMO tarafından üreticiden temin edilen patates ve soğanların ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz dağıtımında üst düzey bürokratlar bunu bile medyatik malzeme yaptılar, soğan-patates dağıtımını şova dönüştürdüler.

Öte yandan, kelle soğana ve çimli patatese muhtaç duruma düşürülmüş halkımız da, bu cennet toprakların halkı olalı beri böyle bir işkenceye muhatap olmamıştı. Halkımızı bir çuval soğan-patatese muhtaç hale getirip, sonra soğan-patates verirken şov yapmak, tükenmişliğin özeti değilse nedir?

Ekonominin iyi olduğu ülkelerde satılmayan patates ve soğan fakire fukaraya dağıtılır mı? Çünkü işlerin iyi gittiği ülkelerde vatandaş patates ve soğanı kendisi alabilir. Daha üç ay önce uzaya gitmekten söz eden iktidar, bugünlerde ümmetine soğan-patates dağıtıyor. Devlet görevlileri utanmadan patates-soğan çuvallarıyla fotoğraf çektiriyorlar.

Oysa daha 1.3 milyon ton patates depoda çürüyor. Acilen Berat Albayrak Tarım Bakanı yapılmalıdır. Merkez Bankası’nda erittiği 128 milyar dolar gibi patates rezervini de eritsin. Patates utanıyor, soğan utanıyor, halk utanıyor ama bunlar utanmıyor. Millete soğan-patates, Saraydakilere Mercedes! Ne ala memleket!

30 Mart 2021’de saraya alınan 3 adet Mercedes S-600 Guard marka aracın maliyeti 52 milyon Türk Lirası’dır. Millet açken yapılan bu masraflara yazık değil mi? Bu ayıptır; bu, Allah’tan korkmamaktır. Bu, kul hakkı yemektir. Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner.

Daha düne kadar “Bu ülkede yoksulluk diye bir problemimiz yok” diyen iktidar, şimdi yoksullara ücretsiz soğan-patates dağıtıyor. Yoksul insanlar, 1 çuval ücretsiz soğan-patates alabilmek için kavga yapıyorlar, birbirlerini eziyorlar. Bilmeliler ki sadece soğan-patates ile milletimizin ihtiyacı karşılanamaz. Vatandaşın daha çok iş ve aşa ihtiyacı var! Türk milleti gururludur, Suriyeliler gibi üretmeden tüketmeye alışkın bir toplum değildir. Devletin soğan-patates şovu, insanlık adına utanç vericidir. İnsanları soğan-patatese muhtaç eden siyasete lanet olsun!

Aslında soğan-patates, mideyi doyurur, ruhu değil! Lakin yoksul insanların da kabahati var! Her millet layık olduğu şekilde yönetilir ve her millet icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır. Yine de umutsuzluğa ve mutsuzluğa gerek yok: Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.