DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2080088-1,26%
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

BÜYÜK VE MÜREFFEF TÜRKİYE’NİN AYAK SESLERİ!

ABONE OL
3 Haziran 2021 12:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

  Evet, bugün sizlerle hem mali disiplinden taviz vermeden bütçeden Yapılan harcamalar, hem de küresel bir salgın olan Covid- 19’un ekonomiye dolayısı ile esnafa ve kesimlere vermiş olduğu dolaylı dolaysız olumsuzlukları paylaşacağım.

            Bir taraftan da tüm dünya ülkelerinin ekonomisinin küçülmesine sebebiyet veren #covid-19 un zararlarını konuşurken, bir yandan da, Kendini yeniden toparlayabilme becerisini gösteren Türkiye’yi ve onu yöneten hükümetin başkanını ve kurmay heyetini yazacağım.

            Elbette ki; merkezi yönetim bütçe gerçekleşmeleri çok ehemmiyet arz etmektedir. Zira mali disipline önem vermeden har vurup harman savuran yapılan tüm harcamalar; inanın yüksek lisans tezini bu konuda yani “Bütçe” konusunda yapan bir mali müşavir ve denetmen bir kardeşiniz olarak hem fazla faiz yükü hem de enflasyon artışı sağladığını tarih boyunca tarih boyunca hep şahit olmuşuzdur. 

            Hatırlarsanız; #covid-19 denen küresel salgın geçen yılın başlarında başlamıştır. Şubat-mart aylarında ve bu salgının getirdiği ağır yük, tüm dünya ülkelerinde hem bir ekonomik durgunluğa sebebiyet vermiş ve akabinde ekonomik küçülmeleri de beraberinde getirmişti.

            Küçük esnaflar sıkıntıya girmiş, büyük büyük firmalar riski azaltmak adına konkordato ilan etmişti. 

 Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı ve icranın başı olması hasebiyle sorumluluğu gereği, kurmayları ile istişareler yapmış ve almış oldukları isabetli kararlarla, ekonomi hızlıca toparlanma sağlanmış, (Üretimi ara verilmeden, istihdamda kontrolün sağlanarak işsizliğe mahal bırakmadan, ülkenin güvenliğini korumada ödün vermeden, yatırımları kesintiye uğratmadan vs..)  bu konuda da başarılı olmuş ender ülkelerden biri olma sıfatını hak etmiştir.

            Sizleri çok teknik detaya boğmadan bazı verilerle konunun içeriğini desteklemek istiyorum. Örneğin; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2020 yılındaki BÜTÇE GİDERLERİ 394 Milyar TL iken 2020 yılında Aynı tarih itibariyle yani Nisan sonu itibariyle 4 aylık süreçte 432 milyar TL ya yani ortalama yüzde onluk bir artışla, 

4 aylık sürenin sonunda; BÜTÇE GELİRLERİ 2020’nin nisan ayı sonu itibarıyla 321 milyar iken 438 milyar liraya yükselmiştir Yani %30,7’lik bir artış hakikaten diriler ortalama %40 a yakın bir artış sağlamış. Ben şahsen gelir ve giderler ile yakından ilgilenen bir uzman olarak tebrik ediyorum.

            Yeter mi derseniz? Elbette ki yetmez. Fakat bu süreçte de takdir etmek taraflı tarafsız herkesin yapması gereken bir duruş olsa gerek…

            Peki, ne demek istiyorsunuz? Bakınız değerli okuyucularım; 2020 Nisan sonu itibariyle ortalama 73 milyar Türk Lirası bütçe açığı verilirken bu Pandemi sürecine rağmen kendini toparlayan güçlü ve ayakları üzerinde durmayı başarabilen Türkiye’miz Nisan 2021 sonu itibari ile 6 MİLYAR KÜSUR BÜTÇE FAZLASI verebilme başarısını göstermiştir… Bu başarıyı takdir etmeyelim mi? Birileri bardağın hep boş tarafından % 10 kısmından yaklaşırken, bu kadar badireye, küresel anlamda sıkıntılara rağmen başarıyı yakalamış bir ülkeyi ve yönetim anlayışını alkışlamayalım mı? El insaf!

            Reel piyasa sektörünün devletin kredi, teşvik, destekler ile ayakta tutulması,

İstihdam, işsizlik konusunun kontrol edilmesi ki bu hususta ÜRETİMİN durdurulmadan devam ettirilmesiyle sağlanmıştır. 

            Devlet kamu hizmetleri yapabilmek adına sizlerde takdir edeceksiniz ki; vergi toplaması lazım.. Bu hususta da yaptığı düzenlemelerle Mali disipline ve merkezi yönetimin elini güçlendirmesine vesile olmuştur. 

            Özetle; mevcut yönetim anlayışı KISA VADELİ, KISIR DÖNGÜLÜ, GÜNÜ KURTARAN DEĞİL, mevcut şartları dikkate alan, istiklal ve istikbal mücadelesinde, ülkemizi dört bir taraftan zor duruma düşürecek olanlarla da mali disiplinden asla taviz vermeden harcamaları kontrollü ve yerinde yaparak, mücadelesini sürdürerek bu başarıyı sağlamıştır. 

            Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz her daim hazır kıta ülkemize yönelik gelen tehditleri savmak adına dip diri dururken, küresel salgının yeryüzünü kasıp savurduğu, ekonomilerin küçüldüğü bir süreçte, şahsım ve benim gibi milyonlarca memleket sevdalısı “Hükümetin samimi gayretlerini, başarılarını görüyor ve gönülden takdir ediyoruz.”

#DURMAK YOK YOLA DEVAM..  Hürmet ve selamlarımla,

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.