DOLAR 32,3143 0.19%
EURO 35,0808 -0.16%
ALTIN 2.277,08-0,01
BITCOIN 22753680,98%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DÖVİZLE DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNANLARIN HEZİMETİ!

ABONE OL
29 Aralık 2021 14:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biz bu tip iyi niyetli olmayan, millete rağmen birçok darbe girişimlerini gördük, yaşadık.

Tabiki aziz milletin feraseti, ehil ve liyakatli yöneticilerin varlığı ile de geri teptiğine de şahit olduk.

Gezi olayları, Kobani olayları, 15 Temmuz darbe girişimi…. Vs.. Ama Allah’a hamd olsun bu aziz millet tüm bu badirelerden alnın akıyla çıktığını da gördük.

Gücü, parayı, lobileri ellerinde tuttuğunu düşünen kesim, kendilerine o kadar güveniyorlardı ki, Merkez Bankasın müdahalesinde tüm dolarları alarak, doların, dövizin ateşinin düşmemesi için ellerinden geleni yapıyorlardı.

Bu güç lobileri; öz güvenlerini elbette ki ellerinde bulundurdukları 90 küsur milyar dolardan geliyordu.. Devlet yatırımlar yapmış, 220 milyar ihracat yapmış, üretim yapıyormuş, istihdama katkı sunuyormuş umurlarında değildi.

Devletten para çekip, anında dövize yatırıyorlardı.. Bu da yetmezmiş gibi iyi niyetli olan samimi milletimizi dolduruşa getirip, doların, dövizin 30-40 TL olacağını söyleyerek, Türk lirası parasını dolara, dövize yatırtmaya yönlendiriyorlardı..

Tabi dolar artınca birileri bunu kullanarak halkı bezdirmek, kaos ortamı oluşturmak adına fahiş fiyat artırımları ile milleti mevcut iktidardan bezdirip, bir an önce erken seçim ortamını sağlamaya çalışıyorlardı.

Devletin, hükümetin başında olan Faiz indirimi yapmak isterken, yine birileri sakın faiz indirimi yapmayın aksi takdirde “şöyle yaparız, böyle yaparız” gibi parmak sallamaları, tehdit kokan ifadeleri hep beraber izledik, dinledik maalesef..

Peki, Hükümet bu ekonomik tehdit söylemlerine karşı nasıl bir söylemle, çözümle karşılarına çıktı?

  • Hatırlarsanız Sayın Cumhurbaşkanımız yurtdışından dönüşünde “Düşük faiz politikasıyla birlikte kuru da, enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz. Her zaman söylediğim gibi, inşallah bu da bizi teğet geçecektir. Bunu herkes böyle bilsin” uyarısıyla alınacak tedbirle bu tarz oyunlara karşı hazırlıklı olduklarının sinyallerini vermişti..
  • Yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati beyefendi ise “Hızlı toparlanılacağını, bekleyip görmemiz” gerektiğini dile getirmişti.

Birileri kazanacaklarına o kadar emindilerdi ki; işte o an her zamanki gibi dersine iyi çalışan, milletinden aldığı güçle, aldığı tedbirleri akılcı şekilde yapılmaya çalışılan “Ekonomik Darbe Girişimini” yerle bir etti..

Şahsım hesaptan, ekonomiden anlayan, inancım gereği, aklın gereği Faizin her zaman kötülüklerin başı olduğunu bilen ve gören birisi olarak alınan tedbirin doğru bir hamle olduğunu, piyasaların yakın zaman istenilen seviyeye geleceğini, fiyatlardaki indirimlerin etiketlere yansıyacağını, mutfaktaki yangının tamamen söneceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

İtidalli ve sabırlı olalım.. Hükümetin başındaki Cumhurbaşkanımıza ve değerli ekibine güvenelim.. Kalın sağlıcakla…  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.