DOLAR 32,6040 0.39%
EURO 34,8088 0.21%
ALTIN 2.501,580,71
BITCOIN 21056845,71%
Hatay
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

TOPLUM PSİKOLOJİSİ VE PİYASALAR!

ABONE OL
21 Eylül 2021 11:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

  “Süper Vali” olarak halkın taleplerine kulak veren bir devlet görevlisi olarak tarihe geçen, halkın gönlünde taht kuran rahmetli Recep YAZICIOĞLU; “Toplumu ve bürokrasiyi resmen kene gibi kemiren, birçok hastalıklara karşı yıllar öncesinden ikazlarını yapmış durumdadır.”

            Günümüzdeki ahvalini, toplumun psikolojisini şöyle izah etmişti Sayın Valimiz: “Köşeyi dönmenin dışında değer taşımayan “vahşi kapitalizmi” besleyen; bireycilik, egoizm, gözü dönmüşlük, utanç değil itibar konusudur. Prestij para da, utanç fukaralıktadır.” Cümlesi ile günümüz dünyasını özetlemişti.
            Uzun yıllar, ülkemizin ekmeğe, tuza, şekere, elektriğe, yerli milli sanayi girişimlerinden mahrum kalmanın, kendi ayakları üstünde duracak öz kaynaklarına kavuşmasının sancılarının, sıkıntıya düşmenin adımlarını 20-25 yıl öncesinden anlatırken:

Tanzimatın en büyük kötülüğü, halkın teşebbüs ve insiyatif kabiliyeti yerine bürokrasiyi ikame etmesi, her şeyi devlete ihale ve havale etmesidir.” Havalecilik, beleşçilik İhalecilik ve taşeronluk halkta kurtarıcı kültürünü oluşturdu.
            Değerli kardeşlerim; Birçok olumsuz vaziyetlerin düzeltilmesi için bürokrat ve politikacıların yerinin çok net bir şekilde belirlenmesi gerektiğini ve bu konuda kafa yorarak, çözüm/sonuç odaklı bir yönetim reformunun sil baştan yeniden düzenlenmesi gerektiğini ısrarla ifade etmişti. Hatta merhum Recep Yazıcıoğlu Valimiz bir tartışmada; “Popülizm tuzağında kuşatılmış bir toplumda yetkiye ortak olmak, sorumluluk getireceğinden, tatlı hayal dünyasından kimse uyanmak istememektedir.” Şeklinde ifade etmişti.
            Fakat heyhat, DEĞİŞİM çoğu insanın hoşuna gitmese de herkesin kapısını çaldığı ve uykularını kaçırdığı bir zorunluluktur. Yakın zaman da yazmış olduğum” Pandemi  dönemi sonrası eğitim meselesi” gibi “Pandemi sonrası değişimler” hangi seviyede olacak? Yerimizde mi sayacağız ya da umudumuzu artıracak gelişmeler  olacak mı? Sorularına cevabım:
            Ben umutluyum.. Piyasaların ard niyetli birilerince Manipüle edilmeye çalışıldığı, alakasız fiyat artışlarının yapıldığı ve halkın bezdirildiği, neticesinde Büyüme oranlarıyla zıt fahiş zamların halkı sıkıntıya soktuğu bir hengamda, devletin, hükümetin “Aşırı Serbest Piyasaya yerinde müdahalelerle, alım gücüne negatif anlamda etkilediği sıkıntılarla alakalı tespitler ve akabinde  tedavi yöntemleri ile Gelecekten Ümitli olduğumu net ifade edebilirim. Zira kontrollü bir büyüme anlayışı, isabetli yatırımlarla, hem üretim, hem ihracat ve Tabiki işsizliğe neşter vurulacağı hepimizin malumudur. Yeter ki; işi bilenlerle, akılcı, samimi kadrolarla “Bismillah” denilerek yola çıkılsın..
            Sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel  velhasıl her alanda alınacak tedbirlerle, disiplinli bir şekilde hedeflere varılacaktır ve varılması olmazsa olmazımızdır. Bu konuda piyasaların disipline edilmesi ile alakalı Sayın Cumhurbaşkanımızın net mesajları vardır. İnanıyorum ki; İcranın başında olan Milletin adamının, Cumhurun Başkanının ve ekibinin samimi ve yerinde girişimleriyle piyasalar rayına oturacaktır. Müsterih olunsun.. Rabbim birliğimize ve beraberliğimize zeval vermesin. Tüm esnafımızın, her kardeşimizin her günü, bir önceki günden daha hayırlı, sağlıklı, mutlu  geçsin dua ve temennisiyle..
Hürmet ve muhabbetle..      

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.