DOLAR 32,5989 0.37%
EURO 34,7988 0.17%
ALTIN 2.498,180,57
BITCOIN 21008585,28%
Hatay
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

İbadete Suiistimal!

ABONE OL
3 Şubat 2022 15:26
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Aynı noktada 2 Cami var, 3. Camiye zemin hazırlanıyor.

Millet Bahçesi projesi kapsamında Antakya’nın yeşil alana kavuşması istenirken, söylenenle uygulanan birbirini tutmadı. Yıkılan Antakya Atatürk Stadı alanına kültür merkezi ve bir cami yapılacağı öğrenilince vatandaşta kayıtsız kalamadı. Kaldı ki aynı yol güzergahı içerisinde yürüme mesafesinde 2 Cami bulunmasına karşı, 2 Caminin ortasına bir Cami daha yapılmasının akıl karı olmadığı herkesçe aşikardır.

*** Bu Kadar Yakın Mesafede 3 Caminin Amacı Nedir? ***

Projenin kim ya da kimler tarafından bu mantıkta hazırlandığı bilinmezken, alana Cami yapılmasın denilince biz gazeteciler, “Din düşmanı, ibadeti engelleyen insanlar” olarak görülüyoruz. Aynı noktada 2 Cami daha var denildiğinde ise sorularımıza cevap alamıyoruz. Madem ki o bölgeye cami elzem bir ihtiyaç neden önceden planlama yapılarak Neşet Ergönül Camisi, daha fazla kapasiteli yapılmadı? Hala kentin bazı noktalarının Camiye ihtiyacı varken, yürüme mesafesinden daha kısa olan bir yolda 3 cami olması ne kadar mantıklı?

*** Kültür Merkezi de Her Yere Yapılabilir ***

Antakya’da Atatürk Parkı ve Asri Mezarlığı dışında yeşil alanının bulunmaması ve kentin her noktasının beton yığını olması tüm zorlukları beraberinde getirirken, gelin Millet Bahçesinde yeşil alan ümitlerini yeşertmek isteyen vatandaşların umudunu kırmayın. Kültür merkezinin istenen her noktaya yapılacağı ortada iken neden böyle bir yeşil alan oluşturma şansını kendi elimizle itiyoruz? Lütfen vatandaşın sesine kulak verin ve Antakya’mız hak ettiği yeşil alanına kavuşsun.. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.