DOLAR 32,3795 0.18%
EURO 35,0697 -0.02%
ALTIN 2.325,020,25
BITCOIN 2270636-0,66%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ÇOCUKLARIN EĞLENCESİ SU BİRKİNTİSİ

ABONE OL
2 Temmuz 2022 15:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün sizlerle yolda yürürken oluşan su birikintilerine basan çocuklar-gençler hakkında konuşacağım. Bunu hiç düşündünüz mü çocuklar neden hep suya basarlar? Ya da suyu neden çok severler? Bunu açıklamak pek mümkün değil gibi gözüküyor. Ama aslında öyle değil. Çocukların suyu sevmesinin en büyük nedeni etrafa sıçraması ve vücutlarını ıslatmasıdır. Evet, bu konuda benle aynı görüşte olmayabilirsiniz. Bunu bütün içtenliğimle söylüyorum ki çocuklar Dünya’nın geleceği ve onları geleceğe taşıyacak olanlar bizleriz.

Yollarda su birikintilerine basan çocukları gördüğümde her zaman çok mutlu oluyorum. Eminim ki sizde mutlu oluyorsunuzdur. O gülüşleriyle Dünyayı aydınlatıyorlar. Kısacası çocukları mutlu görmek bizi de mutlu ediyor. Çocuklar vücuduna su değmesinden çok hoşlanıyor. Biz büyüklerinde vücuduna su değdiğinde çok garip bir duyguya büründüğü aşikârdır. Yoldaki su birikintileri ister çamurlu ister çamursuz olsun çocuklar illaki üstünde zıplayıp etrafa su sıçratmak isteyecektir. İnanır mısınız bilmem ama çocukları gördükçe bazen benimde suyun içinde atlayasım geliyor. Suyla oynamak çok zevkli ve eğlencelidir. Suyla oynarken zamanın nasıl hızlı geçtiğini anlayamazsınız bile. Hiç biliyor musunuz bazı hayvanlar suyla oynamayı çok sever. Hatta ve hatta bazıları çamurlu suda oynar. Üstüne üstlük; üstüm kirlenmiş, temizliyim derdine de düşmezler. Hiç takmazlar. Sadece suyla oynamaya odaklanırlar, eğlenirler.

Tabi burada ebeveynlere de büyük bir görev düşüyor, eğlence sonrası temizlik. Sizlere tavsiyem kirli kıyafetleri yıkamaktan kaçınmak için asla çocuklarınızın eğlenmesini kısıtlamayın. Bırakın gönüllerince eğlensinler, zıplasınlar, koşsunlar, sevinçlerinden havalara uçsunlar. Size de sadece o kıyafetleri yıkamak ve çocuklarınızın yüzlerindeki mutluluğuyla çiçek açan gülüşleri kalsın. Ama bırakın diyorum da gidin nehir kenarında suya dalmalarına izin verin demiyorum. Eğer öyle bir şey olursa çocuğunuz boğulma tehlikesi geçirebilir. Sadece sığ sularda eğlenmelerine izin verin. Yazıyı sonlandıracak olursam çocukların su birikintilerinde oynamasına izin verin. Hem onlar eğlensin hem de çocukların eğlendiğini görürken mutlu olun. Kısacası demem o ki çocuk su ile ebeveynler çocukların mutluluğu ile mutlu olur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.