DOLAR 32,5144 0.2%
EURO 34,8697 0.41%
ALTIN 2.485,210,95
BITCOIN %
Hatay
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KİMSE TECRÜBEYİ DOĞUŞTAN KAZANMADI

ABONE OL
20 Temmuz 2022 16:12
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde tecrübeli olup olmama sorunu ile çoğumuz iş ararken karşılaşıyoruzdur eminim ki.
Bu sorun ile beraber birçoğumuz karşılaştığı için değinmek istiyorum.  İşverenler siz karşı tarafa bir şans vermeseniz sizde tecrübesini göremezsiniz onlarda iş tecrübe kazanma imkânı bulmaz. Evet, belki size gelecek olan elamanı kalıcı ve istediğiniz saatler arasında olmasını istemeniz en doğal hakkınızdır, Fakat işe ihtiyacı var diye ve pek tecrübesi olmadığı için ona bir şans vermeden hemen eliyorsunuz bu bazen bir öğrenci bazen normal işe ihtiyacı olan bir insan da olabiliyor.

Örnek vermek gerekirse üniversite okuyan öğrencilerin, üniversiteden mezun olduklarında devlet bile tecrübesiz bir şekilde elman alırken. Geriye kalan birçok mezun özel sektörde iş arayışına girdiğinde tecrübe istenmesi gibi bir sorun ile karşılaşmakta. O yüzden devletin bu sorun ile bir ana yasa veya bir proje başlatması gerektiğini düşünüyorum. Son olarak şuna değinmek istiyorum bu hayata kimse tecrübe ile gelmedi, kim olursa olsun hangi konumda olursanız olun unutmayın sizlerde işe başlamadan önce tecrübesiz olarak başlamıştınız. O yüzden işinize başlamadan önce ki halinizi düşünün öyle elamanlar alın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.