DOLAR 32,3779 0.18%
EURO 35,0252 -0.21%
ALTIN 2.324,560,23
BITCOIN 2257774-0,98%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıyas, Her Zaman Doğruya Götürmez

ABONE OL
27 Temmuz 2022 16:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her insanın kendine özgü yetenekleri vardır fakat çoğu çocuk ve genç,  ailelerin başka çocuklar ile kıyaslaması nedeniyle yeteneğini kaybetmekte. Ardından bir sürü tartışmalara maruz kalmaktadır. Zamanla bu tartışmalar büyüyor ve çoğu çocuğun psikolojisi bozuluyor. Bu çocukların okumaya olan hevesleri ve kendilerine olan özgüvenlerini yıkıp onlarda asıl olan yeteneği değerlendirmeyip istemediği bölümü okumak zorunda bırakılıyor. Örnek verecek olursak çocuğu tıp kazanmadı, güzel bir bölüm kazanamadı veya güzel notlar alamadığı için diğer komşunun çocukları ile bir kıyaslama yapılıyor. Bu bazen bir ortaokul öğrencisi bazen de lise ve üniversite öğrencisi de olabilir burada çocuğa karşı baskılar artmaktadır. Çocuğun en büyük düşmanı korktuğu kişi ailesi oluyor ve diğer çocuklardan nefret etmesine neden oluyor. Sanki bir yarış yapar gibi herkes kendi çocuğunu başkasıyla kıyaslayıp birbirlerine düşmelerine neden oluyor.

Bunu sizlere yapılmasını istemediğiniz bir şeyi sizlerde çocuklarınıza yapmayın. Nasıl çocuklarınız sizleri başka Aileler ile işleriniz ile kıyaslama yapmıyorsa, sizlerde yapmayın bırakın özgürce karar vermeyi ve okuduklarında onlara düşen sorumlulukları kendileri yapmayı öğrensin. Hiç bir şeye izin vermeyerek baskı kurarak kıyaslama yaparak hiç bir şekilde çocuğunuzun ilerlemesine izin vermezsiniz. Böyle bir durumda çocuklarınız yapmayacağı şeyler yapmaya başlar ve her şeyi gizler. Çocuklarınızı suçlamaktan vazgeçin.  Zaten bir gün içerisinde bir hocanın anlattığı bir dersi farklı hocalardan on onbeş tane ayrı ders almaktadır ve bunların ayrı bir çalışma şekli ve stresi var ve bazı hocaların yapmadığı da işittiği sayısız ve başka sınıflarla kıyaslamalarını duymaktadır.

Üzerine sizlerin sözleriniz madem okulu kolay görüyorsunuz hep eskiler ve başkası ile kıyaslayıp ile karşılaştırıyorsunuz empati kuramıyorsanız bir gün sizler çocuklarınız yerine gidin okula o zaman anlarsınız belki de hiç bir şeyin gördüğü gibi olmadığını. Unutmayın çocuklarınız eksilerini görmek yerine kendi iyi olduğu alanda ilerlemesini sağlayın herkes kendi iyi olduğu bölümde olursa sizler için de güzel ve çocuğunuz için de güzel olacaktır. Hocalarımız da başka sınıf öğrencileri ile kıyaslamadan önce bir öğrenci yetiştirdiğini unutmasın Sizler geleceğe bir tohum bırakıyorsunuz onlara iyi bir eğitim vermeseniz gelecekte de o tohumlarınızın serpildiğini görmezsiniz. Unutmayın Her öğrencinin iyi olduğu bir alan vardır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.