DOLAR 32,5713 0.15%
EURO 34,8820 0.59%
ALTIN 2.438,890,27
BITCOIN 21680930,76%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
“Yazıktır, Günahtır, Haramdır!”

“Yazıktır, Günahtır, Haramdır!”

ABONE OL
13 Aralık 2021 12:04
“Yazıktır, Günahtır, Haramdır!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, helal akreditasyonu sertifikası konusunda açıklamalarda bulundu. Kurumun asıl amacının dini inançlara uygun ve halk sağlığını tehdit etmeyen ürünler satılmasına teşvik etmek olduğunu ifade eden Tokdemir, “Kasım 2017’de Meclisten yasası çıkarılan, Temmuz 2018’de ise Faaliyet Kararnamesi’yle oluşturulan kurum dünyadaki 1,8 milyar Müslümana yönelik 3,9 trilyon dolar değerindeki, büyüklüğündeki helal ekonomisinden pay alma hedefiyle kurulmuştur. Kurum, 3’ü bu yıl olmak üzere sadece ve sadece 7 kuruma helal akreditasyon sertifikası verebildi. Kurumun bütçesi yılbaşından itibaren yüzde 45,4 oranında artırılacak. Aynı dönemde Bakanlıklar dâhil diğer kurum ve kuruluşların ödeneklerindeki artış ise sadece yüzde 19,8 düzeyinde kalacak. 2022 yılı genel bütçe ödeneklerindeki artışın yaklaşık 2 katı üzerinde ödenek artışı yapılan kurumun harcamalarını yükseltecek en büyük gider personel ödenekleri olacak. Hâlâ kendi geliriyle giderlerini karşılayamayan bu kurumun personel ödenekleri daha da artırılacak. Kurumun asıl amacı, hem dinî inançlarımıza uygun hem de halk sağlığını tehdit etmeyen yerli üreticiyi korumak ve teşvik etmek olmalıdır; birilerine makam, mevki ve kadro sağlamak olmamalıdır. Yazıktır, günahtır, haramdır” dedi.

“İKTİDARA GELİNCE HER ŞEYİ DÜZELTECEĞİZ”

Bütçe komisyonu konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Tokdemir, “2021 yılı için en riskli ülkelerin sıralandığı raporda Türkiye, maalesef, en riskli 10 ülke arasında yer alıyor. Ham madde fiyatlarındaki artış, kurdaki oynaklık ve enerji gibi girdilerdeki ani yükseliş bütün dengeleri bozmuştur. Ülkemiz, freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor.Yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının olmaması en çok ticareti ve yatırımları etkiliyor. Her hatanızda suçu bir başkasına kesiyorsunuz. Allah’ın izniyle, ilk seçimde Millet İttifakı olarak iktidar olduğumuzda her şeyi düzelteceğiz. Bu bütçe de bu mevcut iktidarın son bütçesi olacaktır. Bu bütçede işsizler yok, gençler yok, kadınlar yok, engelliler yok, çalışanlar yok, esnaf yok, çiftçi yok, öğrenci yok, EYT’li yok, memurun 3600 ek göstergesi de yok, bu bütçede millet yok ama kim var biliyor musunuz? Yandaş var, beşli çete var, Londra’daki tefeciler var, döviz garantili ödemeler var. İşte, sizin bütçeniz bu.Bu bütçede, Suriyeli mülteci ve sığınmacı sorununa bir çözüm yok. Bu bütçede, yanlış Suriye politikasından en çok etkilenen Hatay ilimize de bir şey yok. Doğu Akdeniz’in incisi Hatay yalnızca Türkiye’nin değil, AB ülkelerinin de Orta Doğu’ya açılan en önemli kapısıdır. Ekonomide, ticarette ve uluslararası taşımacılık sektöründe çok önemli bir yere sahip olan Hatay, Suriye iç savaşı yüzünden kişi başına düşen gelir, sanayi kapasitesi, nüfus gibi verilere oranla; üretimde, ticarette, istihdamda, ihracatta ve turizmde hak ettiği yerden uzaklaşmıştır. Suriye krizi, Hatay’ın 14 Orta Doğu ülkesine açılan sınır kapılarının kapanmasına yol açmış, Hatay’ın Orta Doğu’ya yaptığı ihracat rakamlarında çok ciddi düşüşler yaşanmıştır. Geldiğimiz aşamada, Hataylı esnafımız kredilerini ödeyemiyor, kepenk kapatıyor. Hâl böyleyken, ülkemizi ve Hatay’ımızı dünyaya tanıtacak yerli üreticinin emeğine katma değer katacak, EXPO 2021 Hatay’a bütçeden 1 TL ayrılan destek yok” diye konuştu.

“HATAY’DA İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 40’LARI BULDU”

Hatay’da işsizlik oranının her geçen gün artış gösterdiğine de vurgu yapan Tokdemir, “Amik Ovası’nda “Bitti.” denilen fakat bitirilemeyen barajdan dolayı yüksek elektrik maliyetleriyle karşı karşıya kalan çiftçiyi sübvanse etmek için bütçeden ayrılan 1 TL bile yok. Yüksek elektrik, mazot, gübre fiyatları karşısında çiftçimizi topraktan uzaklaştırmayı engelleyecek hiçbir adım bütçede yok. Hatay’da toplanan verginin otuzda 1’i yatırıma gidiyor. Hatay’dan kepçeyle alınıp kaşıkla veriliyor. Hatay’da tır filoları yüzde 38 eridi. Suriyeliler yüzünden Hatay’da işsizlik oranı yüzde 40’ları buldu. Bu rakamlar gerçek rakamlar arkadaşlar, TÜİK verileriyle karıştırılmasın” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.