DOLAR 32,6261 0.42%
EURO 34,9411 0.02%
ALTIN 2.511,461,11
BITCOIN 1965752-1,64%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Yeni Aday YEŞİLDAL MI?

Yeni Aday YEŞİLDAL MI?

ABONE OL
4 Mart 2022 10:58
Yeni Aday YEŞİLDAL MI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni artık kazanmayı hedefleyen AK Parti’nin yeni adayının Adem Yeşildal olduğu öne sürüldü.

Hatay’ın büyükşehir belediyesi olmasının ardından 2 seçim döneminde de Cumhuriyet Halk Partili Lütfü Savaş’a koltuğu bırakan AK Parti, seçimlere 15 ay olmasına rağmen adayını erkenden belirleyerek, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni artık almayı hedefliyor.

AK PARTİ, SAVAŞ’I KAYBETTİĞİNE BİN PİŞMAN

Antakya Belediyesi Başkanlığı döneminde başarıyla başkanlık yapan Lütfü Savaş’ın, o dönem Hatay’ın büyükşehir olmasıyla, AK Parti’den başkan adayı seçilmesine kesin gözüyle bakılmıştı. Nitekim o dönem, eski bakan Sadullah Ergin’i aday gösteren AK Parti’nin karşısına, sürpriz bir şekilde CHP’den aday çıkan Lütfü Savaş gelmişti. Eski bakanı devirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanı olan Lütfü Savaş, bir sonraki seçimde de AK Parti’ye taze kan olarak adlandırılan İbrahim Güler’i de geçerek bir dönem daha başkanlık koltuğunda oturmayı başardı. Lütfü Savaş’ı kaybettiğine bin pişman olan AK Parti, yeni dönemde artık büyükşehir belediyesini kazanmak istiyor.

ALTERNATİF ADAYLARDA GÜNDEME GELMEYE BAŞLADI

Siyasetin deneyimli ismi olan AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal’ı seçim döneminde aday göstermeyi hedefleyen AK Parti, alternatif adayları da planlamayı ihmal etmiyor. Adem Yeşildal’ın yanı sıra masada İskenderun Belediyesi Başkanı Fatih Tosyalı ve Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz’un da isimleri dolaştığı öne sürülürken, bir de sürpriz bir ismin de bu listeye dahil edilmesi bekleniyor. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.