DOLAR 32,4558 0.3%
EURO 35,3771 0.22%
ALTIN 2.323,980,22
BITCOIN 22991562,70%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YENİ NORMALLEŞMEDE SANATÇILAR YOK SAYILDI!

YENİ NORMALLEŞMEDE SANATÇILAR YOK SAYILDI!

ABONE OL
2 Haziran 2021 10:31
YENİ NORMALLEŞMEDE SANATÇILAR YOK SAYILDI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, normalleşme takviminde sanatçılarla ilgili adım olmamasına ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, haziran ayı için ‘kademeli normalleşme’ takvimini açıkladı. Ancak açıklanan takvimde sanatçılar için herhangi bir adım atılmadı. Aylardır mesleklerini icra edemeyen birçok isim bu duruma sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla isyan ederken, siyasilerden de konuya ilişkin tepki geldi.

TOPLUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar da sanatçılarla ilgili adımın atılmamasına tepki göstererek, “Bir yılı aşkın süredir insanlar evlere hapsedildi. Halk sağlığı açısından karantina uygulaması yerinde olsa da bu durum Türkiye’de tamamen suiistimal edilerek, anlamsız genelgelerle bambaşka bir boyuta ulaştı. Yasakların birçoğu halk sağlığını düşünmekten ziyade ideolojik amaçlarla alındı. Alkol satışı, içkili mekanlara çıkarılan zorluklar, eğlence sektöründe sanatını icra eden sanat emekçileri bu süreçte bilerek ve isteyerek mağdur edildi. Sayın cumhurbaşkanı dün normalleşme adımlarını açıklarken insanların evlerde sıkıldığını, psikolojisinin bozulduğundan dem vurdu. Ancak insanımızın psikolojisini bozan sadece bu salgın değil iktidarın attığı adımlar, aldığı anlamsız kararlar da oldu. Mesela koronavirüs yayılırken ailesini kaybeden birisi o cenazeye doğru düzgün katılamazken tarikat cenazelerinin hınca hınç dolması insanların psikolojisini oldukça bozdu ya da esnaf kepenk kapatmışken, insanlar bir araya gelemezken AKP kongrelerinin lebalep dolu olması esnafın ve vatandaşların psikolojisini bir hayli bozdu” dedi.

SANAT BİR TOPLUMUN CAN DAMARIDIR Başkan Parlar açıklamasının devamında, “Sanat da bir toplumun can damarıdır. Sanat ve sanatçısız bir toplum olamaz. Sosyal bir varlık olan insan müzik dinleyerek rahatlamak ister. Müziği icra edenler de toplum için hizmet veren bireylerdir aynı zamanda. İdeolojik gayelerle süreci yönetmeye çalışan bu iktidar sanatı ve sanatçıyı görmezden gelmiştir ancak bu durum kimseye fayda sağlamayacaktır. Aksine salgın boyunca intihar haberlerini aldığımız müzisyenlere belki de yenilerinin eklenmesine yol açacaktır. O yüzden bir an önce bu konuya ilişkin de bir karar çıkarılmalı ve sanatçılar özgürce sanatını icra edebilmeli, insanlar da onlara destek verebilmelidir.” diye konuştu. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.