DOLAR 32,3808 0.19%
EURO 35,0550 -0.07%
ALTIN 2.325,220,26
BITCOIN 2278908-1,09%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yerel Basınımızın Çok Ciddi Sorunları Var

Yerel Basınımızın Çok Ciddi Sorunları Var

ABONE OL
19 Ocak 2023 11:01
Yerel Basınımızın Çok Ciddi Sorunları Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulunan Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) başkanı Av. Murat Hayzaran ve yönetim kurulu gündeme dair açıklamalarda bulundu

Çoğu sektörle beraber basın sektöründe de maliyetlerin arttığını ve yerel basının ayakta durmakta zorlandığını söyleyen Hayzaran: “ Yerel Basınımızın Çok Ciddi Sorunları Var, Kâğıt maliyetleri ile ilgili resmi ilanlarla ilgili ciddi sorunlar yaşanmakta yerel basın ayakta duramayacak durumda tabi ki burada cemiyetlerin çok önemi var birlikten kuvvet doğar bu noktada birlik ve beraberlik içerisinde sorunların doğru mecralara iletilerek kısa vadede çözümlenmesi önem arz etmektedir” dedi.

İŞSİZLİK ORDUSUNA DEĞİL İSTİHDAMA BİR KİŞİ DAHA KATMAK İÇİN POLİTİKALAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Üretime dayalı bir model üretip planlı stratejik çalışmalarla istihdamı arttırmak gerektiğini aktaran Hayzaran; “Pandemi sürecinden çıktıktan sonra tüm dünyada üretim zinciri kırıldı.  Üretim zinciri kırılınca süreç pandemi sonrasında bize enflasyon olarak yansıdı Ukrayna-Rusya savaşı ve beraberinde getirdiği sıkıntılar süreç olarak yine enflasyon olarak yansıdı.  Bu enflasyonist baskı ülkeden ülkeye değişiklik gösterdi.  Kimi ülkelerde bir çarpan kat sayısı ile hissedilirken bizim gibi ülkelerde çok kat sayısı ile hissedilmeye başlandı. Süreç içerisinde asgari ücrete yapılan zamlar bir iki ay olmadan eridi doğal olarak ekonomik sıkıntıların süreçlerin yaşattığı etkilerini de birçok sektörde olduğu gibi gazete ve basın sektörü de ciddi etkilendi. O noktada yapabileceğimiz en önemli çalışma üretime dayalı bir model üretip planlı statejik çalışmalarla üretimin esas olduğu üreten toplum haline gelmek, maalesef şuan tüketen toplum durumundayız biz HASİAD olarak seçildiğimiz 13. dönem yönetim kurulu olarak daha önce basın buluşmalarında belirttiğimiz üzere tarıma dayalı katma değeri yüksek sanayinin oluşturulması konusunda hassasiyetimizi bu konuda yeni tarım politikası oluşturulmasını bir stratejik planın yapılmasını ve her ürünün her yerde değil ürünlerin toprak yapısına mikro klimasına ve o bölgedeki yetişen ürünlerin ihracata katma değerli olarak markalaştırılmak suretiyle gönderilmesine yönelik çalışmaların yapılasını önemle istiyoruz. İhracat artarsa cari açık düşer istihdam artar milli gelir artar. Maalesef İhracatımız dahi ithalata dayalı bir ihracat olduğu için ihracatçılarımızda sıkıntı yaşamaktadır” ifadelerini kullandı. Gerçekleşen basın açıklamasının ardından HGC Başkanı Nihat Mazmanoğlu, gazeteciler ve HASİAD yönetimi toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.