DOLAR 32,3906 0.2%
EURO 35,0904 -0.05%
ALTIN 2.325,570,28
BITCOIN 2272172-0,62%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“YEREL ESNAFA DESTEK OLUNMALI!”

“YEREL ESNAFA DESTEK OLUNMALI!”

ABONE OL
11 Eylül 2021 12:39
“YEREL ESNAFA DESTEK OLUNMALI!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MAZMAN Medya Show Grup Radyolarının canlı yayın konuğu olan Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdülkadir Teksöz gündeme dair konuları değerlendirdi.

Bu yıl Ahi Evran’ın doğumunun 850. yılında Türkiye’nin Ahisinin Hatay esnafı Behzat Böke’nin seçildiğini söyleyen Teksöz, “Ahilik Teşkilatı 13. Yüzyılda Ahi Evran tarafından kurulmuştur. Bu yıl Ahi Evran’ın doğumunun 850. Yılı olması dolayısıyla tüm yurtta etkinliklerle Ahi Evran yılı kutlanmaktadır. Ahilik teşkilatı bildiğiniz üzere esnaf ve sanatkârlar arasında oldukça önemli bir kurumdur. Biz de bu kurumun bağlarının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla çalışmalar yapmaktayız. Bu yıl İskenderunlu Behzat Böke isimli ahşap oymacılığı yapan bir ustamız Türkiye ahisi seçildi. Bunun gururunu yaşıyoruz” dedi.

“ESNAFIMIZI TEKNOLOJİYLE İÇİÇE OLAN TESİSLERLE BULUŞTURUYORUZ”

Hatay’daki esnafın daha temiz daha geniş mekânlarda teknolojiyle iç içe olan tesislerle buluşturduklarını ve bu çalışmaların süreceğini aktaran Teksöz, “Biz Hatay’da esnafın daha büyük sanayi sitelerinde daha geniş mekânlarda ve teknolojiyle iç içe olan tesislerde çalışmasını istiyoruz. Bu sebeple sanayi sitelerimizi arttırıyoruz. Antakya Mobilya İhtisas Sanayi Sitesi’nde 10 bin istihdam ve 500 Milyon Dolar ihracat sözü vermiştik. Henüz 1 yıl olmasına rağmen orada şu an 6 bin kişi çalışıyor. Defne’de ve Kırıkhan’da da sanayi sitelerimiz yapılıyor. Allah izin verirse esnaflarımızın ihracatının artması ve Hatay’da bazı sektörlerin öne çıkartılması adına önemli çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“AVM’LERDEN DEĞİL KÜÇÜK ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPALIM”

Pandemi döneminde esnaf ve sanatkârların çok sıkıntı yaşadığını söyleyen Teksöz, “Pandemi döneminde esnaf çok sıkıntı yaşamasına rağmen halkımızın yanında oldu. Biz de küçük esnaf varken gidip AVM’lerden alışveriş yapmayalım. Mahallenin bakkalı, kasabı, fırını var. Mahallenin bekçisi dediğimiz esnaflar evimizin anahtarını teslim ettiğimiz kişilerdir. Ödünç para aldığımız adeta aileden biridir yerel esnaf. Tüm halkımıza yerel esnafa sahip çıktıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KAHVALTIDA BASINLA BULUŞTU

Daha sonra Hataylı gazetecilerle bir araya gelen Abdülkadir Teksöz, Cumhurbaşkanı tarafından Ahi Evran’ın doğumunun 850. yılı olan, ‘2021 Ahi Evran yılı’ olarak ilan edildiğini,  bu yıl Ahilik İl Kutlama Komitesi tarafından ilin Ahisi seçilen ahşap oyma sanatçısı Behzat Böke Ticaret Bakanlığınca da Türkiye’nin ahisi seçilirken,  18 Eylül’de Kırşehir’de düzenlenecek olan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ahilik kaftanı giydirileceğini vurguladı.

Teksöz, Ahilik Haftası münasebetiyle 13 Eylül Pazartesi günü sabah saat 9.30’da Atatürk anıtına çelenk koyacaklarını, daha sonra Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret edeceklerini söyledi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.