DOLAR 32,5810 0.28%
EURO 35,0009 0.06%
ALTIN 2.462,071,07
BITCOIN 21040421,28%
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yerelde Kadın Buluşmalarının Finali Hatay’da Gerçekleştirildi

Yerelde Kadın Buluşmalarının Finali Hatay’da Gerçekleştirildi

ABONE OL
29 Aralık 2021 12:50
Yerelde Kadın Buluşmalarının Finali Hatay’da Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğü ile UNICEF iş birliğinde; Türkiye’de yaşayan yerli ve yabancı toplum kadınları arasında ortak bir yaşam kültürü oluşturularak uyum sürecinin hızlandırılması ve desteklenmesi amacıyla düzenlenen Yerelde Kadın Buluşmalarının 11.si Antakya Ottoman Otelde gerçekleştirildi.

Yerel ve yabancı toplum kadınlarının bir araya geldiği programa Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul katıldı.

Moderatörlüğünü İl Göç İdaresi Müdürü Murat Keskin’in gerçekleştirdiği etkinlikte İl Sağlık, İl Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden katılan konuşmacılar tarafından çeşitli alanlarda bilgilendirici sunumlar yapıldı. Programda Mustafa Kemal Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İlçe Belediyeleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile Sivil Toplum Kuruluşlarından katılımcılar yer aldı.

“Kadın Varsa Umut, Umut Varsa Yaşam Var” sloganıyla yürütülen Yerelde Kadın Buluşmaları etkinliğine farklı uyruklardan 200 kişi katılım sağladı.

Programda başarılı Türk ve Göçmen kadın hikâyelerine yer verilirken mozaik, resim ve el sanatları ürünleri sergilendi. Piyano dinletisinin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Devlet Konservatuarı öğrencilerinin seslendirdiği Türkçe-Arapça eserler ile etkinlik sonlandı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.