DOLAR 32,6008 0.38%
EURO 34,7729 0.09%
ALTIN 2.495,380,45
BITCOIN 20252132,11%
Hatay
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Yeşil Vatan Tır’ı Hatay’da

Yeşil Vatan Tır’ı Hatay’da

ABONE OL
16 Haziran 2022 15:15
Yeşil Vatan Tır’ı Hatay’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orman Genel Müdürlüğü tarafından özellikle çocukları ormanlar hakkında bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan “Yeşil Vatan Tırı” Türkiye turuna Hatay ile devam etti.

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarının ardından bilinçlendirme amaçlı hazırlanan tır, 15 Temmuz Milli İrade Parkı’na kuruldu. Öğrencilerin katıldığı etkinlikte, çocuklara ormanda yetişen ağaçlar, orman zararlısı böcekler hakkında bilgi verildi. Çocuklar, yangında personellerin giydiği kıyafetleri inceledi, geçici bahçede fidan dikmeyi öğrendi.

Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir etkinliği ziyaret ederek bilgi aldı.

ORMANI ÇOCUKLARIN AYAĞINA GETİRDİK

Özdemir, tır aracılığıyla ormanın çocukların ayağına getirildiğini belirtti.

Çocukları, doğa sevgisini kazanması ve geleceğe nefes olmaları için bilgilendirdiklerini bildiren Özdemir, “Çocuklara fidan dikimi, ormanlarımızda yaptığımız çalışmalar gibi konuları 5D sinemada çocuklarımıza aktarıyoruz. Orman Genel Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yeşil Vatan Tırı üç gün Milli İrade Parkı’nda hizmet verecek.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.