DOLAR 32,3595 0.26%
EURO 35,1136 -0.13%
ALTIN 2.306,891,30
BITCOIN 22884013,40%
Hatay
12°

KAPALI

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yetimlerin Yüzü Güldü

Yetimlerin Yüzü Güldü

ABONE OL
28 Nisan 2022 16:56
Yetimlerin Yüzü Güldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Danimarka Türk Diyanet Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay Şubesi işbirliği ile yürütülen “Arife Çiçekleri” Projesi kapsamında Hatay İlimizde 230 ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi.

Yetim ve öksüz çocuklar ilk kez giyecekleri kıyafetleri, kendilerinin seçmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

BİLGİLİ: HAYIR SAHİPLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Vatandaşlarımızın Danimarka Türk Diyanet Vakfı’na  emanet ettiği yardımları en verimli bir şekilde büyük bir hassasiyet içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırma gayesiyle yürütülen proje hakkında açıklamalarda bulunan Hatay  İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili şunları söyledi:“Dinimizin ve milletimizin geçmişten bu yana büyük bir titizlikle uyguladığı infak kültürünü yaşatmak, insanımızı geleneklerine ve milli değerlerine sahip çıkma konusunda bilinçlendirmek ve Osmanlı zamanında bayramcalıklarını giymek için bayram sabahını bekleyemeyip arefe günü bayramcalıklarını giyerek sokaklara çıkan ve kendilerine “Arefe Çiçekleri” denilen  çocukların yaşadığı sevinci şimdiki çocuklarımıza da yaşatmak amacıyla yürüttüğümüz bu hayra vesile olan Danimarka Türk Diyanet Vakfı ile Danimarka’daki hayır sahiplerine teşekkür ediyorum.”

Hatay İl Müftülüğü koordinesinde yürütülen projede, 230 ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocuğa 15 ilçede Türkiye Diyanet Vakfı şube temsilcileri ve Din Görevlileri eliyle bayramlık kıyafeti hediye edildi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.