DOLAR 32,4219 -0.17%
EURO 34,8016 0.15%
ALTIN 2.497,600,54
BITCOIN 20775810,64%
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Yıkılacak mı, Onarılacak mı?

Yıkılacak mı, Onarılacak mı?

ABONE OL
13 Ağustos 2021 11:00
Yıkılacak mı, Onarılacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da bulunan ve sürekli onarımdan geçirildiği bilinen Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi, geçtiğimiz günlerde vatandaş girişlerine kapatıldı. Nitekim sürekli onarımdan geçirilen kütüphanenin bu seferki akıbeti ne ise henüz ulaşılamadı. Kapı duvar olan kütüphanenin durumunun ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı öğrenildi.

VATANDAŞLARDAN YIKILARAK YENİSİ YAPILSIN TALEBİ

Vatandaşlar, kütüphanenin artık günümüz şartlarını karşılamadığını dile getirerek kütüphanenin yıkılarak yenilenmesini istediler. Daha önce birçok kez onarılan kütüphanenin bir türlü istenilen sağlamlığı ve verimi vermediğini düşünen vatandaşlar, “Kütüphanemiz Hatay için çok önemli bir yerimiz. Fakat artık günümüz koşullarına elverişsiz kalıyor, üstelik birçok defa da onarımdan geçilmesine karşın hala istenilen sağlamlık yok. Eski binanın yıkılıp, günümüz şartlarına uygun modern bir kütüphane inşa edilmelidir. Bu alan her zaman Hataylılara hizmet eden kütüphane olarka kalmalıdır” açıklamalarında bulundular.

MÜDÜRLÜKLER TAŞINMIŞTI

Kütüphane hizmete kapanmadan önce Hatay İl Kültür Müdürlüğü ve Cemil Meriç İl Halk Kütüphane Müdürlüğü, alandan taşındı. Şuanda kapalı olan ve hizmet vermeyen kütüphanenin durumu önümüzdeki günlerde beli olacak. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.